Presidentti Niinistö: Suomessa vallitsee koronatietoisuuden puute

"Kukaan ei halua uudelleen kahleisiin"– Presidentti Niinistö kommentoi koronatilannetta 2:45

Korona-aika ei ole ohi, ja asiasta ei olla nyt tarpeeksi tietoisia. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vetoaa suomalaisiin SuomiAreena-erikoishaastattelussa.

Moni suomalainen elää nyt miettimättä juuri koronavirusta, vaikka tauti leviää yhä ja on nostanut jälleen viime viikkoina päätään.

Presidentti Niinistön mukaan viime kevään aikana yhteiskunnassa syntyi ajatusta siitä, että koronaepidemia on ohi ja voidaan unohtaa.

– Ja näin ei nyt sitten asian laita taida ollakaan, NIinistö sanoo.

Viesti suomalaisille on näin ollen samantyyppinen kuin kahtena aiempana koronavuonna: etenkin riskiryhmien tartuttamista on yhä vältettävä.

– Se ei vaadi ihmisiltä kovin paljoa. Se vaatii niitä maskeja ja vähän harkintaa joka tilanteessa ja on esimerkiksi niinkin yksinkertainen asia kuin jatkuva tuulettaminen, jolla on yllättävän suuri merkitys.

Toimittaja Jan Andersson kysyy presidentiltä, onko yhteiskunnassa tällä hetkellä riittävästi kriisitietoisuutta koronan suhteen.

– Minä en puhuisi kriisistä, mutta tietoisuuden puutteesta kylläkin. Ehkä haluttomuudesta, joka jälleen kerran on inhimillisesti ymmärrettävää. Kukaan ei halua uudelleen kahleisiin, Niinistö vastaa.

Katso presidentti Niinistön MTV-erikoishaastattelu kokonaan tästä.


Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat