Mainos

Presidentti Halonen toivoo lisää tukea naisyrittäjille

Tasavallan presidentti korostaa, että esimerkiksi perheen ja yrittäjän uran yhteensovittamista tulisi edelleen pyrkiä helpottamaan.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen toivoo lisää tukea naisyrittäjille. Halosen mukaan naisyrittäjyyden edistämistoimenpiteille on selvä tarve, koska naiset ovat edelleen melko varovaisia sekä yrityksen perustamisessa että sen kasvattamisessa. Etenkin kasvun ja kansainvälistymisen eväitä tarjoavia palveluja tulisi Halosen mielestä suunnata naisyrittäjille entistä enemmän.

Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä puhunut Halonen korosti, että tehtävää on vielä paljon, sillä esimerkiksi yrittäjyyden ja perhe-elämän parempi yhteensovittaminen on monelle alkavalle naisyrittäjälle ongelma.

-Naiset pohtivat oman yrityksensä perustamista keski-iässä, noin nelikymppisinä. Varmuus oman alan osaajana on silloin kasvanut ja ehkä ensimmäiset kokemukset kuuluisasta lasikatosta uralla etenemisessä on koettu ja halu käyttää omaa osaamistaan yrittäjänä on kasvanut, arveli Halonen.

Halonen muistutti, että naisyrittäjät toimivat selvästi miehiä useammin yksinyrittäjinä. Siksi verkottumisen tarve ja sen merkitys ovat naisyrittäjillä erityisen suuria. Hän toivoi hyväksi toimintatavaksi yrittäjyyden alkutaipaleella koetun ns. kummitoiminnan yleistyvän naisyrittäjyyskeskuksen kehittämän, kansainvälistäkin tunnustusta saaneen mallin mukaisesti.

Suomessa on runsaat 200 000 yritystä, joista naisten yritysten osuus viime vuonna oli kolmannes eli korkeampi kuin koskaan aikaisemmin. Halonen muistutti kuitenkin, että yrittäjänaisten osuus on pienempi kuin naisten osuus työelämästä yleensä, pienempi kuin koulutuksesta ja pienempi kuin naisten osuus yhteiskunnallisista päättäjistä.

Kauppa- ja teollisuusministeriö on syksyllä asettanut naisyrittäjyyden edistämistä pohtivan työryhmän, jossa ovat edustettuna sekä viranomaiset, yrittäjäjärjestöt, neuvontaorganisaatiot ja etenkin yrittäjät. Työryhmän on määrä laatia toimenpide-ehdotuksia naisten yrittäjyyden edellytysten vahvistamiseksi tämän vuoden loppuun mennessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.