Mainos

Pötköttele lastesi kanssa aina, kun he pyytävät: "Nämä pienet hetket eivät ole pelkkiä pikkuasioita"

Koska viimeksi kuuntelit lapsesi juttuja ja tarinoita nukkumaanmenoaikaan? Tämä äiti tajusi, ettei ole köllinyt lapsensa vieressä liian pitkään aikaan.

Kun Kristen Hewittin tytär halusi kölliä äitinsä vieressä, Hewittin ensireaktio oli sanoa "ei". Kello oli puoli kymmenen arki-iltana, ja hän oli väsynyt. Uupunut Hewitt yritti kehottaa lasta omiin oloihinsa, mutta tämä ei suostunut.

– Äiti kiltti. Et ole pötkötellyt kanssani ikuisuuksiin, Hewitt kuvaa lapsensa sanoja Scary Mommy -sivustolla.

– Tuijotin tytön anovia silmiä, tummia silmänalusia ja kalpeita kasvoja, ja tajusin, että hänestä tuntuu varmasti samalta kuin minusta. Hän oli henkisesti ja fyysisesti uupunut ja yliväsynyt. Ja hän oli oikeassa, en ollut pötkötellyt hänen kanssaan iltaisin lainkaan viime aikoina, koska hän ei koskaan pyytänyt.

Hewittin lapsi on itsenäinen nukkuja, jonka nukkumaanmenoaika käytetään yleensä rauhoittumiseen. Nuoremman lapsensa kanssa Hewitt edelleen laulaa ja lueskelee, mutta vanhemman, pian 9-vuotiaan kanssa, hän tekee tätä harvemmin.

– Emme juttele nukkumaanmenojuttuja, koska yksinkertaisesti ajattelin, että hän on kasvanut ulos tästä tavasta.

Hewitt tajusi olleensa väärässä.

Hän ryömi lapsensa sänkyyn ja he pötköttelivät yhdessä. Lopulta lapsi nukahti hänen syliinsä.

– Kun pysyin siinä ja pitelin häntä vielä muutaman minuutin, tajusin, että muutaman vuoden kuluttua hän ei luultavasti enää pyydä minua makailemaan kanssaan. Hän on jo lakannut pitelemästä kättäni, kun menemme tien yli. Eikä hän juokse luokseni koulun jälkeen kasvoillaan se suuri, onnellinen hymy, hän on nyt tietoinen siitä, mitä hänen ystävänsä voisivat ajatella.

Illalla lapsi kuitenkin kaipasi edelleen äitinsä läheisyyttä.

– Nämä pienet hetket eivät ole pelkkiä pikkuasioita. Ne ovat niitä isoja asioita, jotka muistuttavat ja opettavat meille, mikä on oikeasti tärkeää. Eivät tiskit, tai sähköposti, tai joku epäolennainen sosiaalisen median viesti puhelimessani, Hewitt tajusi.

Hewittin mukaan äitiys on taistelua ajasta: työ, kumppani, leikit ja kotityöt kaipaavat aikaa.

– Se on loputon taistelu siitä, miten ja missä vietämme arvokkaan aikamme, ja kuka ansaitsee sen enemmän kuin me itse. Mutta tänä iltana annoin ajan tyttärelleni, ja tarvitsin myös itse nimenomaan tätä.

***

6:52

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.