Mainos

Postipankki nousi voitolliseksi

Postipankin liikevoitto nousi yli 800 miljoonaa vuoden alkupuoliskolla. New Yorkin sivukonttorin takia Postipankki kirjasi vuosi sitten 352 miljoonan tappion, mutta nyt pankki teki 462 miljoonan liikevoiton.

Tämän vuoden alussa Postipankki pienensi joukkovelkakirjasalkkuaan ja kirjasi kaupoista isot voitot. Huhti-kesäkuussa vastaavia kauppoja ei tehty yhtä paljon ja tuloskehitys hidastui. Toisella neljänneksellä liikevoittoa kertyi 107 miljoonaa.

Pääjohtaja Eino Keinänen pitää pankin tuloskehitystä tyydyttävänä. Hän arvioi koko vuoden tuloksen olevan jonkin verran alkuvuoden tulosta parempi.

Muiden isojen pankkiryhmien tapaan Postipankki sai rahoitustoiminnastaan katetta aiempaa vähemmän. Rahoituskate laski 124 miljoonaa vajaaseen miljardiin markkaan. Arvopaperikaupasta pankki kirjasi katetta 340 miljoonaa. Vuotta aiemmin arvopaperikaupasta aiheutui saman verran tappiota.

Pankkikonsernin luottotappiot puolittuivat viime vuoden alusta runsaaseen sataan miljoonaan markkaan. Palautukset aiemmin luottotappioiksi kirjatuista eristä vähensivät luottotappioita. Palautuneisiin eriin sisältyy 39 miljoonan myyntivoitto venäläisen Vneshekonombankin saamisista. Hoitamattomia luottoja ja nollakorkoisia saamisia pankilla oli 1,4 miljardia markkaa.

Henkilökunta väheni

Postipankki ja Suomen Posti Oy tekivät keväällä yhteisen suunnitelman, jonka mukaan pankin palveluja tarjoavien toimipaikkojen määrä vähenee nykyisestä yli tuhannesta 550:een vuoteen 1998 mennessä. Tästä ja muista "leikkaushankkeista" arvioidaan koituvan yli 400 miljoonan säästöt. Pääosa säästöistä vaikuttanee vasta ensi vuoden tulokseen. Kesäkuun lopulla konsernin palveluksessa oli 5 712 ihmistä, 231 vähemmän kuin vuodenvaihteessa.

Asuntoluottojen kysyntä vilkastui

Asuntoluottojen kysyntä on vilkastunut myös Postipankissa. Uusia asuntoluottoja on otettu enemmän kuin vuotta aiemmin ja luottokannan supistuminen pysähtyi.

Postipankin vakavaraisuus kesäkuun lopussa oli 11,2 prosenttia.

Postipankilta yhteensä 600 miljoonan joukkolainat

Postipankki laskee liikkeeseen kolme 200 miljoonan markan joukkovelkakirjalainaa. Yleisölle tarjottavien lainojen korko vaihtelee 4,0:sta 6,25 prosenttiin. Lyhyin laina on kaksi- ja pisin kahdeksanvuotinen. Kaikkien lainojen emissiokurssi on vaihtuva. Lainojen merkintäaika alkaa 9. syyskuuta ja päättyy 8. marraskuuta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.