Mainos

Postin ja Leonian yhteistyö loppuu

Posti ja valtion omistama Leonia-pankki eivät onnistuneet sinnikkäistä neuvotteluista huolimatta pääsemään sopuun yhteistyönsä jatkosta vuoden 2000 jälkeen. Tämä vie pankkipalvelut posteista. Osapuolten mukaan taloudellisesti kannattavaa vaihtoehtoa ei löytynyt. Eri arvioissa yhtenä syynä umpikujaan pidettiin Leonian yhdistämistä vakuutusyhtiön Sampoon. Postin väki oli tyrmistynyt tänään julkistettuun tietoon ja marssi ulos työpaikoiltaan loppupäiväksi.

Muista voimatoimista päätetään tämän kuun aikana. Postissa on vaarassa noin 1500-2000 ihmisen työpaikka. Paavo Lipposen hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta hyväksyi henkilöstön tukitoimiin ja muihin järjestelyihin noin 300 miljoonan markan avustuspaketin.

Heinonen, Olli-Pekka

Postista vastaava liikenneministeri Olli-Pekka Heinonen korosti, että postin palveluja ei olla karsimassa yhteistyön loppumisen vuoksi, mutta postin omia toimipisteitä korvataan asiamiesposteilla. Hänen mukaansa lähtökohta on, että jokaisessa kunnassa on posti. Postin pääjohtaja Asko Saviaho kertoi postin lähtevän hakemaan tosissaan uutta yhteistyökumppania. Myös uusien palvelujen käyttöönottoa selvitetään. Koska Leonialla on muita pankkeja kevyempi verkko, se laajentaa toimintaansa tänä ja ensi vuonna. Pankkiin on tulossa noin 300 uutta työpaikkaa. Konsernijohtaja Harri Hollmén korosti vetävänsä mieluummin pankkia, jolla on suppea kuin laaja konttoriverkko, koska asiakkaat siirtyvät kiihtyvällä vauhdilla verkkojen käyttäjiksi.

Asko Saviaho

Ratkaisun jäljet tuntuvat viime kädessä pelkästään postin kautta pankkipalveluja hoitavien elämässä. Heitä arvioidaan olevan noin 100 000. Kaikista tuskin tulee puhelin- tai verkkopankin asiakkaita. Jos järkevän matkan päästä ei löydy Leonian konttoria, askel vie helposti muiden pankkien konttoreihin. Eri asia on, kuinka tavoiteltuja asiakkaita he ovat missään pankissa. Leonia maksaa tänä vuonna postin hoitamista palveluista runsaat 300 miljoonaa ja ensi vuonna noin 200 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.