Mainos

Posti kokeilee älykästä kirjelaatikkoa ensimmäisenä maailmassa

Posti kehittää yhdessä Telian kanssa uudenlaista älykirjelaatikkoa, joka ensimmäisenä maailmassa hyödyntää uutta NB-IoT-teknologiaa. Älykäs kirjelaatikko kertoo muun muassa, milloin se kannattaa tyhjentää.

NB-IoT on kansainvälinen verkkoteknologia, jonka avulla voi kytkeä edullisesti suuren määrän laitteita verkkoon. Älykäs kirjelaatikko kertoo reaaliajassa laatikon käytöstä ja mahdollisesta ilkivallasta.

Posti ja Telia lisäävät kolme kuukautta kestävässä kokeilussa älyä viiteen kirjelaatikkoon Helsingissä ja Oulussa. Tavoitteena on tehdä kaikista yli 5 000 kirjelaatikosta älykkäitä, mikäli kokeilu onnistuu hyvin.

Postin prosessijohtaja Sami Reponen uskoo, että systeemi säästää luontoa ja rahaa.

– Postilla on eri puolilla maata 3 300 ajoneuvoa, joiden kilometreistä kertyy päivässä yli kuusi kertaa maapallon ympärys. Sen lisäksi rekat ajavat Suomen teillä päivittäin neljä ja puoli kertaa maailman ympäri, Reponen arvioi Postin tiedotteessa.

Reaaliaikainen tieto auttaa Postia erityisesti ruuhka-aikoina, kuten jouluna tai ystävänpäivänä, jolloin älykirjelaatikot voidaan tyhjentää tarpeen mukaan.

Jatkossa älykirjelaatikkojen sensorin tiedot on tarkoitus yhdistää suoraan Postin raportointijärjestelmään.

– Tavoitteena on, että jokainen postinjakaja ja autonkuljettaja saa jatkuvasti tarpeellista tietoa, ja voimme seurata myös keskitetysti, miten posti liikkuu reaaliajassa, Reponen toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.