Posse-juontaja Veronica Verholta riipaiseva avautuminen – tuntemattomien häijyt kommentit saivat purskahtamaan kyyneliin

Radiojuontaja ja tv-kasvo Veronica Verho avautuu YouTube-kanavallaan kokemastaan somekiusaamisesta.

Posse-ohjelmassa uutena juontajana tänä vuonna aloittanut radioääni Veronica Verho avautuu YouTube-kanavallaan riipaisevasti saamistaan anonyymeistä viesteistä, jotka on kirjoitettu ikävään sävyyn.

Autossa matkalla äitinsä luo Kirkkonummelle ollut juontaja purskahtaa kyyneliin kertoessaan seuraajilleen saamistaan viesteistä.

– En tiedä miksi just tänään, mutta muutama ihminen on laittanut mulle anonyymejä viestejä Instagramissa, kuinka mä oon epäonnistunut mun elämässä tai urassa, tai kuinka mä oon oikeasti huono, enkä vaan ymmärrä sitä, tai kuinka mä olen epäonnistunut ihmissuhteissa, Verho aloittaa tilityksensä.

Viestit menivät juontajan ihon alle, vaikka hän oli aiemmin päättänyt, ettei välitä tuntemattomien ilkeistä puheista.

– Vaikka mä tiedän, ettei sillä ole mitään merkitystä, eikä mun kannata sellaista kuunnellakaan. Siksi tein uudenvuodenlupauksen, etten lue alustoja, mihin mulla ei ole sananvaltaa enkä voi puolustaa itseäni, hän kertoo.

Verho kertoo videolla olevansa iloinen siitä, että äiti oli pyytänyt hänet luokseen, kun oli kuullut tyttärensä olevan siipi maassa.

"Itsepähän valitsit"

Hän kertoi itkeneensä viikon aikana jo useita kertoja, vaikka kuvaushetkellä oli vasta tiistai.

– Tiedän, että se on sika turhaa, mutta välillä tuntuu, etten voi sanoa tai tehdä mitään, hän huokaa ja pohtii myös sitä, miten paljon julkisuudessa täytyy sietää ikäviä puheita.

– Niinhän sitä aina sanotaan, että itsepähän valitsit sen, että olet ihmisten roskaämpäri. Ehkä pitää osata tai opetella ottamaan vastaan negatiivista palautetta.

Yli 233 000 YouTube-seuraajaa kerännyt Verho puhui julkisuudesta myös hiljattain MTV Uutisille antamassaan erikoishaastattelussa.

Myös moni muu julkisuuden henkilö on viime aikoina puhunut somessa tapahtuvasta kiusaamisesta. Esimerkiksi missikaunotar Sara Sieppi on julkaissut kipakoita viestejä siitä, kuinka häntä on syytetty somessa "sugar daddyjen" siivellä elämisestä sekä siitä, ettei hän olisi itse maksanut lomamatkojaan.

Niin ikään Love Island -juontaja ja entinen Miss Suomi Shirly Karvinen puhui hiljattain MTV:n Uutisaamussa somekiusaamisesta.

– Se on selkeästi monelle väylä purkaa sitä omaa pahaa oloa, Karvinen sanoi.

Hänen mukaansa jatkuva ilkeiden viestien lukeminen alkaa jossain vaiheessa nakertaa sisältä päin.

– Monet eivät tajua, että ne viestit oikeasti saavuttavat sen kohteen.

Veronica Verhon YouTube-videon voit katsoa tästä:


Lue myös:

    Uusimmat