Veronica Verho oli vain 20-vuotias, kun someyhteistyö toi elämään musertavan käänteen – lääkärin sanat saivat purskahtamaan itkuun

Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmasta pudonneet Veronica Verho ja Jani Rasimus 8:27
Veronica Verho hämmästytti tanssitaidoillaan Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa

Muun muassa Possesta tuttu juontaja Veronica Verho sai tietää someyhteistyön kautta, että hänen todennäköisyytensä saada lapsi on todella pieni.

Hiljattain 24 vuotta täyttänyt juontaja Veronica Verho on avautunut YouTube-videoillaan ja Poks-podcastissaan kipeistäkin asioista.

Podcastin viime viikolla ilmestyneessä jaksossa Verho ja tubettaja Sita Salminen puhuivat avoimesti terveyteen liittyvistä asioista. Tubettajana ja radiojuontajana tunnetuksi tullut Verho kertoi jaksossa, kuinka someyhteistyö lääkäriaseman kanssa sai muutama vuosi sitten musertavan käänteen.

– Mulla todettiin 20-vuotiaana munasarjojen vajaatoiminta. Mulla oli Mehiläisen kanssa silloin yhteistyö, ja se oli elämäni vaikein yhteistyö, Verho huokaa ja vahvistaa häkeltyneelle Salmiselle, että lapsettomuusdiagnoosi tuli ilmi someyhteistyön aikana.

Yhteistyön tarkoituksena oli Verhon mukaan normalisoida gynekologilla käymistä.

–Kävin sitten gynellä, ja siinä selvisi, että mun munasarjat nukkuu. Se oli ensimmäinen kerta, kun kuulin sen. Muistan, kun tulin sieltä lääkäriltä ulos ja itkin ihan hysteerisesti. Mun oli pakko kuvata video loppuun, ja rauhoitin itseni toteamaan, että kannattaa käydä gynekologilla, Verho muistelee musertavaa hetkeä.

Juontaja kertoo, että munasarjojen nukkuminen tarkoittaa sitä, etteivät ne eritä hormoneja samalla tavalla ja todennäköisyys lapsen saamiselle on todella pieni. Hän kertoo syövänsä hormoneja diagnoosin takia.

–Konkreettisesti se tarkoittaa, ettei mulla ole kuukautiskiertoa ollenkaan.

Verho kertoi diagnoosistaan jo tuoreeltaan YouTube-kanavallaan. Hän kertoi sekä Poksin viime viikolla ilmestyneessä jaksossa että vuodenvaihteessa MTV Uutisten erikoishaastattelussa saaneensa valtavasti palautetta videostaan, joka on yhä nähtävillä.

– En ole nähnyt mitään syytä piilottaa sitä videota, vaikka olen saanut myös sellaista palautetta, että miksi olet kertonut noin henkilökohtaisen asian, Verho sanoi MTV Uutisille.

Hän muistutti, että monet ovat saaneet tukea videosta ja kertoi saaneensa sitä myös itse. Ja sitä hän myös kaipasi kertoessaan julkisesti äärimmäisen kipeästä asiasta.

– Vaikka annan tukea ja turvaa ihmisille, tarvitsen sitä myös itse. Se oli ehkä semmoinen hetki, joka käänsi asetelman toisin päin: mä halusin ihmisiä mun ympärille, joilla on esimerkiksi ollut sama kokemus.

Lue myös:

    Uusimmat