Veronica Verho reagoi somessa saamaansa törkykommenttiin yllättävällä tavalla: "Tuntuu, että poika oppi siitä paljon"

Tällaisiin someyhteistöihin Veronica Verho ei lähtisi mukaan: ”Sehän voisi olla tosi hauskaa…” 1:38
Tällaisiin someyhteistöihin Veronica Verho ei lähtisi mukaan: "Sehän voisi olla tosi hauskaa…"

Veronica Verho puhui Viiden jälkeen -haastattelussa muun muassa sosiaalisen median ikävistä puolista.

Juontaja ja sosiaalisen median vaikuttaja Veronica Verho vieraili maanantai-iltana Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa, jossa hän puhui muun muassa sosiaalisen median hyvistä ja huonoista puolista.

Verho aloitti videobloggaamisen YouTubessa ollessaan vasta 16-vuotias. Nyt 27-vuotias juontaja toteaa, että some on muuttunut vuosien mittaan valtavasti, ja se näkyy muun muassa hänen saamassaan palautteessa.

– Minusta tuntuu, ettei se ollut niin raadollista silloin, kun aloitin. Ihmiset olivat vähän hienovaraisempia silloin.

Verho ajattelee, että videopalvelu TikTok on tuonut someen todella raadollisen puolen. Hän on huomannut, että TikTokissa on hyvinkin nuoria ihmisiä, jotka haluavat olla somevaikuttajia ja tehdä vaikuttajatyylistä sisältöä palveluun. Tällaisten videoiden kommenttikentissä on usein vastassa surullinen näky.

– Jotenkin toivoisi, että voisi itse poistella niitä negatiivisia kommentteja sieltä, hän sanoi.

Verho itse on saanut ikäviä kommentteja myös Instagramissa. Toisinaan törkykommenttien kirjoittajien profiilista on huomannut, että nämä ovat todella nuoria. Verhoa kommentit eivät välttämättä ole loukanneet, mutta jos hänen tilallaan olisi vaikkapa 13-vuotias lapsi, olisi tilanne varmasti erilainen.

Verho ei ole jäänyt toimettomaksi ikävien kommenttien suhteen. Kerran hänen kommenttikenttäänsä ilmestyi viesti, jossa kielenkäyttö oli todella ala-arvoista. Verho huomasi, että kommentin kirjoittaja oli nuori poika.

– Soitin hänen äidilleen. Niin helposti löysin hänen äitinsä. Se oli todella hyvä keskustelu, jonka kävimme. Tuntuu, että poika oppi siitä paljon. 

Verhon mukaan käyttäjien jäljittäminen on TikTokissa huomattavasti hankalampaa, sillä sovelluksessa on tavanomaista esiintyä täysin keksityllä käyttäjänimellä.

– Toivoisin, että jos on lapsia, niin voisi edes vähän katsoa, mitä oma lapsi tekee sovelluksessa ja minkälaisia kommentteja hän saa, hän totesi.

Yllä olevalla videolla Verho kertoo, millaisiin someyhteistöihin hän ei tarttuisi. Alta näet koko haastattelun.

Erikoishaastatteluun saapuva Veronica Verho laittaa koko Suomen leipomaan 16:08
Erikoishaastatteluun saapuva Veronica Verho laittaa koko Suomen leipomaan

Lue myös:

    Uusimmat