Mainos

Porvoon tuomiokirkon kunnostus alkoi

Toukokuun lopussa tulipalossa vaurioituneen kirkon korjauksen arvioidaan kestävän vuosia. Se pyritään saamaan valmiiksi viimeistään maaliskuuhun 2009 mennessä.

Tuhopoltossa vahingoittuneen Porvoon tuomiokirkon kunnostus on aloitettu. Kunnostustöiden ensimmäisessä vaiheessa kirkon päätykolmioista poistetaan vaurioitunut aines ja tehdään kolmioihin tarvittavat paikkaukset.

- Sulanut materiaali hakataan irti ja täytetään kolot. Myös holvien ulkopuolella halkeamat käydään läpi, paikataan ne ja kaikki irrallinen laasti poistetaan, Porvoon seurakuntayhtymän kiinteistöpäällikkö Boris Björkendahl kuvaa.

Björkendahlin mukaan ensimmäisen vaiheen työ pyritään saamaan valmiiksi lämpimän kauden eli käytännössä loka- ja marraskuun aikana. Työtä voidaan lämmittimien avulla jatkaa myös talvella. Björkendahlin mukaan korjaustöiden aloittaminen ei ole paljastanut mitään sellaisia vaurioita, joista ei olisi tiedetty jo aiemmin.

Kaikkiaan kirkon korjauksen arvellaan kestävän vuosia. Kirkko pyritään saamaan valmiiksi viimeistään Porvoon valtiopäivien 200-vuotisjuhlallisuuksiin maaliskuussa 2009. Björkendahlin mukaan kirkon korjaamisen lopullisia kustannuksia ei pysty vielä arvioimaan. Kirkko on vakuutettu 4,6 miljoonan euron arvosta.

Porvoon tuomiokirkon katto tuhoutui ja osa sen irtaimistosta kärsi pahoja vaurioita tulipalossa toukokuun lopussa. Palo syttyi 29. päivänä aamuyöllä. Elokuussa Porvoon käräjäoikeus tuomitsi 18-vuotiaan tekijän kolmen vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen tuhotyöstä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.