Mainos

Porvarit vahvoilla Ruotsissa

Dagens Nyheterin tänään julkistamassa kyselyssä opposition porvaripuolueita sanoi äänestävänsä 51,3 prosenttia vastaajista.

Ruotsin neljän porvaripuolueen etumatka sosiaalidemokraatteihin ja heidän tukipuolueisiinsa on kasvanut poikkeuksellisen suureksi. Dagens Nyheter -lehden tänään julkistamassa kyselyssä opposition porvaripuolueita sanoi äänestävänsä 51,3 prosenttia vastaajista. Sosiaalidemokraattien, vihreiden ja vasemmistopuolueen yhteenlaskettu kannatus jäi 45,8 prosenttiin.

Kyselyn toteuttaneen Temo-tutkimuslaitoksen mielipidetutkimuksista vastaavan Arne Modigin mukaan vastaavaa tilannetta on haettava vuoden 1991 valtiopäivävaalien alta. Hänen mukaansa nyt mitattu 5,5 prosenttiyksikön ero ei edes kerro koko totuutta, koska porvarilein kannatuksen vahvistuminen vain nopeutui tutkimusjakson loppua kohden.

Hallituspuolue sosiaalidemokraatit on kyselyssä edelleen Ruotsin suurin puolue 33,2 prosentin kannatuksella. Opposition maltillinen kokoomus on kuitenkin vain muutaman prosenttiyksikön päässä 29 prosentin kannatuksella.

Dagens Nyheterin teettämään kyselyyn haastateltiin 2 600 henkilöä 7.-22. maaliskuuta. Sosiaalidemokraattien kannatuksen hiipumisen vahvistavat myös useat muut aiemmin julkaistut kyselyt.

(MTV3-STT

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.