Mainos

Pörssipäivä - viikko päättyi vaisusti

Helsingin pörssissä rauhoituttiin vaihteeksi varsin maltillisiin tunnelmiin. Hex-indeksi kävi välillä parin prosentin nousussa, mutta palasi sitten lähes eilisiin lukemiin. Teknologiaosakkeiden kurssimuutokset jäivät vähäisiksi.

Hex-indeksi

Päivän päättyessä Hex oli 0,35 prosenttia plussalla 12 871,88 pisteessä. Portfolioindeksi nousi 0,61 prosenttia ja vaihtoa kertyi noin 935 miljoonaa euroa. Nokian kurssi päätyi niukat 0,02 euroa eilistä ylemmäs 46,50 euroon ja koko tele- ja elektroniikkatoimialakin pysyi keskimäärin lähes tarkalleen eilisellä tasolla. Soneran kurssi tosin nousi noin kuusi prosenttia 22,30 euroon.

Vaihdetuimpien listalla nousussa olivat myös mm. Elisa Communications, Tietoenator ja Comptel. Laskijoitten kärkisijoilla oli Stonesoft, joka painui kymmenisen prosenttia 11,20 euroon. Myös JOT Automationin kurssi putosi 5 prosenttia 2,39 euroon.

Muista toimialoista metsäyhtiöiden kurssit laskivat keskimäärin 1,08 prosenttia ja metalliyhtiöiden 0,79 prosenttia. Pankki- ja rahoitussektorilla kurssit sen sijaan olivat 1,59 prosentin nousussa, kun esimerkiksi Sampo-Leonian osake kallistui 2,25 eurolla 61,25 euroon. Nordea halpeni hieman, 0,10 eurolla tasan 8 euroon.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.