Mainos

Pörssipäivä: Stora Enso veti metsäalan nousuun

Metsätoimiala nousi Stora Enson tuella tänään pörssin tähdeksi. Metsätoimialan indeksi kohosi 4,4 prosenttia. Stora Enson R-osake vahvistui päivän aikana 6,7 prosenttia 13,14 euroon ja A-osake piristyi reilut viisi prosenttia lähes 13 euroon fuusiohuhujen siivittämänä.

UPM-Kymmene vahvistui kilpailijansa imussa reilut kaksi prosenttia 36,10 euroon. M-Realin B-osake paransi hitusen, mutta yhtiön A-osake menetti arvostaan yli seitsemän ja Metsä-Tissue yli kymmenen prosenttia. Telekommunikaatio- ja elektroniikkatoimiala heikkeni 1,2 prosenttia. Pankki- ja rahoitustoimiala paransi 1,7 prosenttia ja metalli- ja konepajateollisuus näytti lievää miinusta.

Päivällä tuloksensa parantumisesta kertoneen Raision osake päättyi 1,23 euroon ja osakkeen arvo on vielä kaukana huippulukemista. Niin ikään tulostaan parantaneen HK Ruokatalon osake ponkaisi liki kymmenen prosenttia 2,58 euroon.

Nordean tulos heikkeni viime vuodesta, mutta parani alkuvuoteen verrattuna, ja tieto riitti pönkittämään pankkikonsernin osaketta. Päätöshinnaksi kirjattiin 6,42 euroa, jossa nousua edellispäivästä 0,33 euroa.

Nokian osakkeen hinta laski päivän aikana 0,17 euroa ja päättyi 19,15 euroon. New Yorkin kaupankäynnissä Nokian hinta oli kello 18.30 tienoilla kolmen prosentin nousussa.

Päivän päätteeksi Hex-yleisindeksin pisteluku oli 6736, eli muutos edellispäivään jäi 0,08 prosentin nousuksi. Painorajoitettu portfolioindeksi vahvistui 0,8 prosenttia. Kokonaisvaihtoa kertyi 455 miljoonaa euroa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.