Mainos

Pörssipäivä - Sonera laski huimasti

Helsingin pörssi oli koko päivän nousuvireessä, mutta Soneran huima kurssilasku veti koko pörssin lopulta miinukselle. Teleyhtiö Soneran kurssi laski lähes yhdeksän prosenttia.

Sonera

Soneran hinta asettui päivän päätteeksi 16,35 euroon, mutta alimmillaan Soneraa vaihdettiin 15,80 eurolla, jossa pudotusta edellispäivästä yli 11 prosenttia. Viime keväänä maaliskuussa Sonerasta maksettiin vielä 97 euron huippuhintaa, josta kurssi on nyt tullut alaspäin reilut 80 prosenttia.

Eniten markkinoita huolestutti Soneran tilanne Saksan kolmannen sukupolven matkapuhelinmarkkinoilla ja niihin liittyvistä optiosopimuksista. Markkinoiden pettymys syntyi siitä, että Sonera joutuisi mahdollisesti myymään hankkimansa 3G-luvat espanjalaiselle Telefonicalle halvemmalla kuin Sonera oli ne itse hankkinut. Telefonican ja Soneran 3G-yhteisyritys maksoi viime vuonna vajaat 50 miljardia markkaa nopeaan tiedonsiirtoon kykenevän kolmannen sukupolven kännykkäverkon rakennusluvasta Saksassa.

Erään analyytikon mukaan kurssin laskussa oli kuitenkin kyse markkinoiden tunnelmasta ja normaalista markkinaliikkeestä. Myöhään iltapäivällä Sonera sai vielä lisää painolastia, kun investointipankki Merrill Lynch ilmoitti pudottavansa Soneran ostosuositusta ja alentavansa osakkeen tavoitehintaa. Toinen teleoperaattori, Elisa Communications päätyi myös laskuun. Sen osakkeen hinta heikkeni 0,28 euroa 15,82 euroon.

Hex-indeksi

Päivän päätteeksi lähes koko päivän nousuvireisenä pinnistellyt pörssi kääntyi miinukselle. Keskimääräistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi näytti 0,6 prosentin laskua 9515 pisteessä. Painorajoitettu portfolioindeksi taipui 0,7 prosenttia miinukselle. Nokian osakkeen hinta heikkeni hieman, 0,09 euroa ja päättyi 31,41 euroon.

Tuloksensa kohentumisesta kertoneen Metson osakkeen hinta laski neljänneseuron 11,30:een, koska tulos asettui ennakko-odotusten alapäähän. Liikevaihtonsa ja tuloksensa parantumisesta kertoneen Huhtamäen osakkeen hinta laski niin ikään puoli euroa 27 euroon. Kokonaisvaihtoa kertyi 850 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.