Mainos

Pörssipäivä: Pörssi tasaantui

Helsingin pörssin aamuinen prosentin lasku tasaantui iltapäivään mennessä vajaaseen puoleen prosenttiin. Keskimääräistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi oli kello 13.40 aikaan 0,3 prosenttia miinuksella pisteluvussa 13 002 ja painorajoitettu portfolioindeksi pysytteli perjantain päätöstason tuntumassa.

Nokian osaketta vaihdettiin 0,2 euroa halvemmalla kuin perjantaina eli 45,70 eurolla Soneran hinta oli noussut 0,2 euroa 28,95 euroon. Vaihdetuimpien listan kolmanneksi vaihdetuin oli Merita-Nordbankenin emo Nordic Baltic Holding. Iltapäivällä NBH:ta vaihdettiin kahdeksan euron hinnalla, jossa laskua hienoiset 0,02 euroa. NBH:n osake ilmeisesti lisäsi vaihdettavuutta tanskalaiskilpailijoiden fuusiouutisen vuoksi.

Keskeisistä toimialoista tele- ja elektroniikkasektori oli keskimäärin puolen prosentin laskussa. Metsäyhtiöiden kursseissa ei tapahtunut suuria muutoksia, pankki- ja rahoitussektori näytti 0,2 prosentin laskua ja aamulla lähes prosentin nousussa olleet metalliyhtiöt taipuivat 0,1 prosenttia miinukselle. Kaupankäynti oli valjua, kokonaisvaihtoa oli koossa vajaat 200 miljoonaa euroa.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.