Mainos

Pörssipäivä: Paluu noususuuntaan

Osakekurssien raju heilahtelu jatkui tänään, suunta vain vaihtui nousuksi.

porssi-etusivu

Helsingin pörssissä varsinkin teknologiayhtiöt ottivat tänään takaisin alkuviikon menetyksiä. Soneran kurssi nousi päivän aikana eilisen päätöstasosta peräti 18 prosenttia ja Nokiakin yli 7 prosenttia. Hex-indeksi ponkaisi peräti 7,72 prosenttia ylöspäin ja päätyi 16 438,34 pisteeseen. Portfolioindeksi nousi 5,28 prosenttia ja vaihtoa kertyi vajaat 890 miljoonaa euroa. Kurssien nousu sai iltaa kohti lisää potkua Nasdaq-indeksin vahvasta avauksesta New Yorkissa.

Nokian päätöskurssiksi jäi 220,20 euroa, mikä oli 14,70 euroa eilistä enemmän. Soneran osake kallistui 10,29 eurolla 67,30 euroon. Tele- ja elektroniikkasektori kokonaisuudessaan oli yli 9 prosentin nousussa. Reippaimman, lähes 40 prosentin nousun kuittasi alkuviikosta syöksylaskussa ollut Satama Interactive, joka nyt kallistui 5,07 eurolla 18,07 euroon. Liinoksen kurssi nousi 30 prosenttia ja yli 20 prosentin nousuun ylsivät myös TJ Group, Stonesoft, PMJ Automec, JOT Automation ja Markkinointi Viherjuuri. Myös F-Securen, TH Tiedonhallinnan ja Tieto X:n kurssi kohosi lähes viidenneksen ylöspäin. Reippaista nousuprosenteista huolimatta teknologiaosakkeiden hinnat ovat yhä kaukana alkuvuoden huippulukemista.

Vaihdetuimpien listan kolmoseksi Nokian ja Soneran jälkeen nousi 1,00 eurolla 80 euroon kallistunut Pohjolan B-osake. Nelosena oli 1,80 eurolla 9,60 euroon kallistunut JOT Automation ja viidentenä 0,50 eurolla 40 euroon noussut Sammon A-osake. Metsäosakkeiden nokka näytti alaspäin, ja toimiala heikkeni 1,76 prosenttia. Pankkiosakkeet sen sijaan vahvistuivat 2,46 prosentin vauhtia ja metalliosakkeet 0,98 prosenttia.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.