Mainos

Pörssin alamäki oikeni

Helsingin pörssissä torstai sujui laskutunnelmissa. Pörssi rämpi iltapäivällä lähes viiden prosentin alamäessä, mutta pahin pudotus oikeni hieman iltaan mennessä. Päivän päätteeksi keskimääräistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi näytti 2,8 prosentin miinusta 13087 pisteessä. Painorajoitettu portfolioindeksi putosi 2,2 prosenttia.
Nokian hinta laski puolitoista euroa 48,15 euroon. Soneran hinta päättyi 21,99 euroon, mikä on 1,21 euroa keskiviikkoa halvempi. Helsingissä osakkeita painoi yleiseurooppalainen teknologia-alan lasku. Myös New Yorkin Nasdaq-indeksin edelleen torstaina jatkunut alavire ruokki markkinoita. Eniten laskeneiden yritysten listan kärkipaikoilla olivat Aldata, TJ Group, Stockmann A, Eimo A, Tieto X, Teleste, Yleiseletroniikka, Nedecon, Pohjola A ja Tietoenator. Aldatan osakkeesta suli lähes 20 prosenttia, kun yhtiö oli kertonut ostavansa ranskalais-saksalaisen ohjelmistoyhtiön.

Aldata aikoo maksaa ostoksen omilla osakkeillaan, mutta sijoittajia uutinen ei miellyttänyt. Telekommunikaatio- ja elektroniikkatoimiala painui 3,2 prosenttia miinukselle, mutta muut keskeiset toimialat yltivät plussalle. Pankki- ja rahoitus pääsi prosentin verran plussalle, metalliteollisuus 0,2 prosenttia ja metsäteollisuus puoli prosenttia. Päivä oli suhteellisen vilkas, sillä vaihtoa kertyi 1,2 miljardia euroa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.