Mainos

Pörssikatsaus

Tokiossa osakekauppaa ei käydä, koska kansallinen vapaapäivä pitää pörssin tänään kiinni. Yhdysvalloissa teknologiapörssi Nasdaq teki jälleen uuden ennätyksen, vaikka internet-hakkeroinnista kärsineiden yhtiöiden osakkeet laskivat.

Vain Yahoo on toipunut, sen kurssi nousi. Öljyn hinnannousu lähes 30:een dollariin tynnyriltä sai sijoittajat varovaisiksi teollisuus-osakkeiden kanssa, ja Dow Jones -indeksi laski.

Helsingin pörssin Hex-indeksi värähteli aamulla nollaprosentin kummallakin puolella. Kaupankäynti alkoi vilkkaasti, kymmenessä minuutissa vaihtoa kertyi 140 miljoonaa euroa. Kello 10.40 Hex oli kaksikymmentä pistettä plussalla, pisteluvussa 16207.

Nokia halpeni puoli euroa 203,7 euroon ja Sonera 0,3 euroa 79 euroon. Metsäosakkeet pääsivät 4,4 prosentin nousuun, mikä tuki painorajoitetun portfolioindeksin puolen prosentin nousuun.

Myös metalli- ja pankkiosakkeet olivat noin kolmannesprosentin nousussa. Tilinpäätöksen julkistaminen sai Jaakko Pöyry Groupin neljän prosentin ylämäkeen ja Finnlinesin kolmen prosentin alamäkeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.