Mainos

Pörssikatsaus

Kaupankäynti Helsingin pörssissä on alkanut varovasti, kun New Yorkin eilisillan päätösluvut eivät näyttäneet selvää suuntaa.

Porssirakennus

Keskimääräistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi taipui aluksi puoli prosenttia miinukselle, mutta lähti sitten loivaan nousuun 17 043 pisteen tuntumassa. Painorajoitettu portfolioindeksi näytti niin ikään lähes maanantai-illan lukemia.

Nokian hinta oli ensin lähes edellispäivän tasolla 60,30 eurossa, mutta kohosi sitten 0,45 euroa 60,80 euroon. Sonera oli halventunut 1,45 euroa 59 euroon.

Uponor kiilasi vaihdetuimpien listalla kakkoseksi ohi Soneran, joka yleensä pitää sijaa hallussaan. Uponorin osakkeen hinta nousi 0,7 euroa 20 euroon.

Keskeisistä toimialoista pankki- ja rahoitus heikkeni 1,7 prosenttia. Sen sijaan metsäosakkeet olivat 0,8 prosenttia ja metalli- sekä konepajatoimiala 0,2 prosenttia plussalla.

Tokio laskussa, Euroopassa vilkasta


Tokion pörssikaupassa vedettiin tänään henkeä, kun osakeindeksi heikkeni ensimmäisen kerran viiteen päivään. Syynä oli teknologiaosakkeiden halpeneminen. Keskimääräistä kurssikehitystä kuvaava Nikkei-indeksi heikkeni 0,18 prosenttia ja päättyi pistelukuun 17 170.

Frankfurtin pörssi

Sen sijaan Lontoossa ja Frankfurtissa kauppa on alkanut eilistä vilkkaammin, osakkeiden hintoja kuvaavat indeksit lähtivät aamulla loivaan nousuun molemmissa pörsseissä.

Kello 11.05 Suomen aikaa Lontoon FTSE 100 -indeksi oli noussut 0,3 prosenttia ja Frankfurtin Xetra Dax -indeksi oli 0,5 prosenttia koholla.

New York nousi eilen

Kurssit olivat hienoisessa nousussa eilen New Yorkin pörssissä. Teollisuusosakkeita mittaava Dow Jones nousi 0,19 prosenttia 10 815,30 pisteeseen. Teknologiaosakkeisiin painottunut Nasdaq-indeksi nousi puolestaan 0,22 prosenttia 3 821,76 pisteeseen.

Suomalaisosakkeet olivat sen sijaan laskussa: Nokia putosi 1,3 prosenttia 57,06 dollariin ja Sonera laski 2,25 prosenttia päätyen 56,93 dollariin.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.