Mainos

Pörssikatsaus: Nousua Nokian johdolla

Helsingin pörssissä mentiin tänään mukavaa ylämäkeä Nokian johdolla. Tuloksensa julkistaneista suurista yhtiöistä selvää nousua kurssiinsa sai vain Wärtsilä. Sen hinta kallistui päivän aikana reilut 4,5 prosenttia.

Päivän viimeiset kaupat sillä tehtiin 21,80 eurolla. Sen sijaan Amerin osakkeen hinta halpeni hieman, ja Metsokin onnistui pinnimään vain hieman hieman korkeammalle. Nokia kallistui lähes 2,8 prosenttia 25,35 euroon. Päivän aikana osakkeen hinta kävi melkein 26 eurossa, kun uutistoimisto Reuters kertoi Nokian matkapuhelinryhmän vetäjän Matti Alahuhdan arvioineen, että tänä vuonna voi odottaa pikemminkin kännyköiden keskihinnan nousua kuin laskua.

Myös Sonera kuittasi edellispäiväistä pudotustaan, mutta 3,4 prosentin nousu riitti korjaamaan osakkeen hinnan vain 4,85 euroon. Helsingin pörssin yleistä hintakehitystä kuvaava Hex-indeksi vahvistui 1,7 prosenttia nostaen indeksin 8217,88 pisteeseen.

Painorajoitettu portfolioindeksi mittasi nousuksi 0,7 prosenttia. Sitä rokotti muiden muassa metsäyhtiöiden keskimäärin 0,7 prosentin lasku. Metsäyhtiöistä jyrkimmässä laskussa oli Stora Enson A-osake, mutta vaihdetumpi R-osake päätyi jopa hieman keskiviikkoista korkeammalle.

Toinen nousulinjasta selvästi poikennut toimiala oli liikenne. Toimialaa veti alas Viking Line, joka päätti suuresta osingosta edellispäivänä. Näin osakkeen hinta asettuu lähemmäksi osingosta puhdistettua hintaa. Päivän kokonaisvaihto nousi yli 940 miljoonaan euroon.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.