Mainos

Pörssikatsaus: Nokia veti Helsingin nousuun

Nokian johdon myönteiset näkemykset yhtiön tulevaisuudesta nostivat heti aamusta yhtiön osakekurssia, mikä samalla siivitti Helsingin pörssin vahvaan vireeseen. Pääjohtaja Jorma Ollila kertoi Lontoossa analyytikoille ja sijoittajille, että Nokian liikevaihdon kasvutavoite vuoteen 2003 on 25-30 prosenttia. Helsingin pörssissä Nokian osake oli iltapäivään mennessä noussut kuusi prosenttia 52,30 euroon. Nokian imussa keskimääräistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi oli vahvistunut kello 13.45 aikaan 4,7 prosenttia 13920 pisteeseen.

Painorajoitettu portfolioindeksi, jossa Nokian painoarvo on 10 prosenttia, näytti vajaan kahden prosentin parannusta. Iloisesti sujui myös Raision taival Helsingin pörssissä. Raisio-yhtymä ja sen amerikkalainen yhteistyökumppani McNeil Consumer Healthcare pääsivät sopimukseen Benecolin markkina-alueiden jakamisesta. Sopimus laajentaa Raision osuutta Benecolin markkina-alueista. Osakemarkkinat reagoivat uuteen sopimukseen positiivisesti, sillä Raision osakekurssi oli noussut Helsingin pörssissä noin kahdeksan prosenttia. Raisiota vaihdettiin 1,85 euron hinnalla, mikä on silti vielä kaukana osakkeen yli 12 euron ennätyshinnasta.

Keskeisistä toimialoista metsä-, metalli- ja pankki- ja rahoitusyhtiöt olivat plussalla. Metsäyhtiöt olivat vahvistuneet keskimäärin yli kolme prosenttia, metallille parannusta kertyi 0,7 ja pankki- ja rahoitusalalle puolitoista prosenttia. Kokonaisvaihtoa oli koossa 808 miljoonaa euroa, josta Nokian osuus noin 670 miljoonaa. (STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.