Poroleivokset 17.5.2001

n.42 kpl

Toim. Kaarina Roininen
Taikina:
200 g voita tai margariinia
4,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 tl Provencen yrttiseosta tai basilikaa
0,5 tl hiivaa
2 kuohukermaa

Voiteluun:
munaa

Pinnalle:
seesamin- tai unikonsiemeniä

Täyte:
1 prk rahkaa
2 dl majoneesia
n. 100 g savuporoa, savukinkkua tai kylmäsavulohta
1 dl hienonnettua hillosipulia
0,5 dl pieneksi kuutioitua paprikaa
3 rkl silputtua ruohosipulia tai persiljaa
ripaus valko- tai mustapippuria

1. Sekoita pehmeään rasvaan käsin vehnäjauhot, suola ja yrttiseos.
2. Liuota kylmään kermaan hiiva ja lisää jauhoseokseen. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.
3. Jaa taikina kahden kelmun päälle. Peitä toisella kelmulla ja litistä levyt ohuiksi nelikulmaisiksi paloiksi kädellä painellen. Anna jähmettyä kylmässä 1-2 tuntia.
4. Kauli ensin toinen taikina jauhoisella työpöydällä 30x35 cm:n suuruiseksi levyksi. 5. Leikkaa levy taikinapyörällä viivotinta apuna käyttäen 5x5 cm:n suuruisiksi eliöiksi.
6. Nosta neliöt lastalla pellille leivinpaperin päälle ja anna seistä kylmässä ennen paistoa noin 15 minuuttia. Valmista toinen osa taikinasta samalla tavalla.
7. Voitele neliöt munalla ja ripottele pinnalle seesamin- tai unikonsiemeniä.
8. Paista leivonnaiset 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 10-15 minuuttia.
9. Sekoita täytteen aineet keskenään.
10. Täytä leivokset juuri ennen tarjoilua.

Lue myös:

    Uusimmat