Mainos

Popin kuningatar luottaa uuteen tuotantoonsa

Torstaina auringon laskettua nähtiin historiallinen hetki Suomen populaarikulttuurissa. Hetkeä todisti paikan päällä Helsingin Jätkäsaaressa noin puolitoista prosenttia maamme väestöstä.

Candy Shop -biisin alkutahdit hyrähtivät käyntiin kello 21.45, ja kohta läntisen maailman kuuluisin ihminen tervehti 85 000 kuulijaansa jonkinlaisen valtaistuinlavasteen päällä istuen.

”Hei Suomi” -tasoisiin kommentteihin välispiikit sitten jäivätkin. Madonnan ensimmäinen Suomen-keikka eteni nopealla tempolla, eikä kappaleiden virtaa katkottu turhilla tauoilla.

Toistakin pop-ikonia muisteltiin

Candy Shopia seurasivat biisit Beat Goes On, Human Nature, Vogue sekä James Bond -tunnari Die Another Day.

Madonnan esikoisalbumin Holiday-biisi keskeytyi liikuttavaan kunnianosoitukseen Michael Jacksonille.

Lavalla pyörähteli Jacksoniksi pukeutunut tanssija, videotaulussa oli kuvia nuoresta Michaelista, ja Madonnan biittiin miksattiin osia Jacksonin vanhasta Wanna Be Startin’ Something -biisistä.

Näin popin kuningatar kumarsi saman lajin kuninkaalle.

Missä vanhat hitit?

Sticky & Sweet -kiertue nojaa monien mielestä liikaa uuteen Hard Candy -albumiin, jonka biiseistä Madonna esitti kaksi kolmasosaa.

Madonnan viime vuosien tuotanto ei herätä yleisössä läheskään vastaavia reaktioita kuin 1980-luvun ja 1990-luvun alkupuolen klassikot.

Hard Candyn kahdeksaan biisiin käytetty aika on pois jostain muusta.

Like a Virginin esittämättä jättämiseen 50-vuotiaalla Madonnalla on varmasti hyvä syy, mutta vanha kunnon Material Girl ja Borderline olisivat varmasti olleet yleisölle mieluisampia kuin uuden levyn Spanish Lesson tai Beat Goes On.

Palautetta katsomosta riippuen

Toinen asia, josta yleisössä valitettiin, liittyi järjestelyihin. A- ja B-katsomosta lipun varanneet joutuivat toteamaan, että heidän katsomoistaan puuttuvat anniskelualueet.

Jos A-lipun haltija halusi nauttia keikasta oluen kera, hän sai tehdä sen samalla laita-alueella kuin paljon halvemman C-lipun ostajat.

C-katsojan näkökulmasta järjestelyt kuitenkin toimivat hienosti. Jätkäsaari on hyvä paikka suurkonsertin järjestämiseen lukuun ottamatta alueen pullonkaulamaista sisään- ja uloskäyntiä.

Konsertin tarkka kävijämäärä ei ollut tiedossa vielä puolen yön aikaan, mutta kaikki ennalta ilmoitetut 85 000 katsojaa eivät välttämättä olleet paikalla.

Lippuja yli oman tarpeen kahmineet yrittivät vielä torstaina iltapäivällä päästä eroon ylimääräisistä lipuistaan, joita myytiin muun muassa nettihuutokaupassa.

Osa loppuunmyydyn konsertin lipuista jäi luultavasti käyttämättä.

Katso Santtu Palmin juttu (Kymmenen uutiset 7.8.2009)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.