Mainos

Pomoa saa haukkua Facebookissa

Yhdysvalloissa kansallinen työsuhdevaltuutettu on päättänyt sananvapauslain pätevän myös Facebookin status-päivityksiin.

Päätös liittyy oikeusjuttuun, jossa käsiteltiin esimiestään sosiaalisessa mediassa kritisoineen työntekijän irtisanomista. Työsuhdevaltuutetun mukaan irtisanominen oli lainvastainen.

Työntekijä oli haukkunut netissä esimiestään, joka oli kieltäytynyt hänen Facebook-pyynnöstään. Monet työntekijän kollegoista kommentoivat status-päivitystä yhtä lailla pomoa haukkuen. Viestiketjun aloittaja päivitti statuksensa kotikoneelta vapaa-ajallaan.

Työsuhdevaltuutetun mukaan yritysten sosiaalisille medioille laatimat sääntörajoitukset ovat vastoin työlakeja, jotka suojelevat työntekijöiden oikeutta keskustella työolosuhteista.

Verkkosivusto Mashable kuitenkin muistuttaa koukeroisesta työlainsäädännöstä. Kannattaakin miettiä kahdesti, kuinka paljon ja millä tavoin työpaineitaan netissä purkaa.

Yhdysvaltojen työsuhdevaltuutetun Facebook-sivulla kerrotaan status-päivitysten oikeussuojan riippuvan paljon keskusteluyhteydestä ja virtuaalivuodatuksen luonteesta.

Onko työnantajalla oikeus vaikuttaa työntekijöittensä Facebookin käyttöön? Keskustele Facebook-sivullamme.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.