Mainos

Pommituksiin otettiin kantaa eri puolilla Eurooppaa

Kymmenettuhannet ihmiset osoittivat tänään Roomassa mieltään Kosovon sotaa vastaan. Kommunistien ja ay-liikkeen järjestämässä mielenosoituksessa vastustettiin niin Naton ilmaiskuja kuin Jugoslavian presidenttiä Slobodan Miloseviciakin. Mielenosoittajat marssivat Piazza Navonalle, jonne kokoontui järjestäjien mukaan satatuhatta ihmistä. Poliisin mukaan osanottajia oli reilusti yli 10000.

Myös Amsterdamin Dam-aukiolle kokoontui tänään tuhatkunta ihmistä osoittamaan mieltään Naton pommituksia vastaan. Mielenosoittajat vaativat, että selkkaus on mitä pikimmin lopetettava ja että Hollanti keskeyttää viipymättä osallistumisensa operaatioon.

Ilmapiiri kiristyi melkoisesti, kun paikalle ilmestyi myös kymmeniä kansallismielisiä serbejä, kertoi hollantilainen uutistoimisto ANP. Tämän vuoksi järjestäjät peruivat suunnitellun marssin kaupungintalolle ja kehottivat useaan otteeseen mielenosoittajia pysymään rauhallisina.

Mielenosoituksia oli tänään myös eri puolilla Saksaa. Noin 70 mielensoittajaa tukki Naton iskuissa käytettävän lentotukikohdan pääsisäänkäynnin Spangdahlemissa Luxemburgin rajan lähellä. Samaan aikaan yli 2000 Kosovon albaania marssi Bonnin kaduilla kiittäen Natoa ilmaiskuista.

Myös Hampurissa mielensoittajia oli liikkeellä parituhatta. Pääasiassa vasemmistoa edustavat mielensoittajat kantoivat julisteita, jossa luki "Lopettakaa sota" ja "Ei Natolle".
(STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.