Mainos

Pommittaja iski turvallisuuspalveluun – Syyrian puolustusministeri kuollut

Syyrian pääkaupungissa Damaskoksessa on tehty itsemurhaisku maan turvallisuuspalvelun rakennusta vastaan, kertoo Syyrian valtiollinen televisio. Hyökkäys tehtiin ministerien ja turvallisuuspalvelun edustajien kokouksen aikana.

Televisiokanavan mukaan Syyrian puolustusministeri Daoud Rajha on kuollut iskussa.

Hizbollah-järjestön al-Manar-televisiokanavan mukaan myös presidentti Bashar al-Assadin lanko Assef Shawkat on kuollut iskussa. Haavoittuneiden joukossa on al-Manarin mukaan Syyrian sisäministeri Mohammad Ibrahim al-Shaar.

Syyrian valtiollinen kanava kertoi hieman aiemmin, että kokouksen osallistujia haavoittui iskussa ja joidenkin haavoittuneiden vammat ovat erittäin vakavia. Libanonilainen uutiskanava puolestaan kertoi, että useita ihmisiä olisi kuollut iskussa. Uhreja on kiidätetty läheiseen sairaalaan, jonka turvallisuusjoukot ovat eristäneet.

Turvallisuuspalvelua johtaa kenraali Hisham Bekhtyar, joka on muun muassa EU:n pakotelistalla. Myös hän on lähteiden mukaan haavoittunut ja vammojensa vuonna leikattavana.

Turvallisuuslähteen mukaan iskun tekijä olisi ollut henkilö, joka työskenteli henkivartijana al-Assadin lähipiirissä. Syyrialainen islamistinen kapinallisryhmä Liwa al-Islam ilmoittaa Facebookissa olevansa iskun takana.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.