Mainos

Polkupyöräpoliisien kurssi päättyi katupäivään

Peräti 27 polkupyöräpoliisia väritti Helsingin keskustan katukuvaa tänään iltapäivällä. Fillaripoliisit valvoivat kevyen liikenteen kulkua, mutta Kaivopihalla partio taltutti katutappelunkin keskellä päivää. Hätääntynyt ohikulkija hälytti kolmihenkisen pyöräpartion selvittämään näkemäänsä joukkorähinää. Virkavallan mukaan tämä oli kouluesimerkki fillaripoliisin toiminnan eduista.

-Kansalaiset tulevat korttelin parin säteellä kertomaan tilanteista, joihin poliisin olisi syytä puuttua, toteaa vanhempi konstaapeli Totti Karpela. Iltapäivän aikana haaviin tarttui myös yksi etsintäkuulutettu henkilö. Varsinaisen valvontaiskun aikana poliisit jakoivat yli kaksisataa suullista huomautusta liikennerikkomuksista. Yleisimpiä huomautuksen aiheita olivat punaisia päin käveleminen, suojatien käyttämättä jättäminen sekä puutteellisesti varustettu polkupyörä.
-Autoilija ei aina ole se liikenteen vaarantaja, muistuttaa Karpela.

Tehoisku oli Helsingin poliisilaitoksen järjestämän viikon mittaisen polkupyöräpoliisikurssin huipentuma. Valvontaiskuun osallistui pääkaupungin konstaapeleiden lisäksi poliiseja Järvenpään, Porvoon ja Ylä-Savon kihlakunnan poliisilaitoksista. Fillaripoliisin käyttö on koettu hyväksi nykyisin, kun jalkapartioita näkyy voimavarojen vähäisyyden takia valitettavan vähän kaupunkien keskustassa.

-Fillaripoliisi voi toteuttaa täsmäjalkautumista eli näin poliisi viedään sellaisiin valvonnallisiin kohteisiin, joissa siitä on eniten hyötyä, kertoo Karpela. Nyt on alkamassa kolmas kesä Helsingissä, kun fillaripoliisit ovat virallisesti liikenteessä.
-Tämä on saanut aivan valtavan hyvän vastaanoton sekä yleisöltä että tietysti nyt sitten myös koko hallinnolta, Karpela kiittää. Pyöräpoliiseja on Helsingissä, Varkaudessa, Porvoossa, Järvenpäässä, Espoossa ja nyt myös Iisalmessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.