Politkovskajan murhasta epäilty kiisti syyllisyytensä

Epäilty sanoi lehtihaastattelussa, että vaikka hän tovereineen raivostuikin Politkovskajan jutuista, he eivät koskaan suunnitelleet tämän murhaamista.

Venäjän poliisin etsimä entinen Omon-erikoisjoukkojen upseeri on kiistänyt tänään julkaistussa lehtihaastattelussa, että hänellä olisi mitään tekemistä toimittaja Anna Politkovskajan murhan kanssa.

Aleksander Prilepin sanoi Rossiskaja Gazeta -lehden haastattelussa, että vaikka hän tovereineen raivostuikin Politkovskajan jutuista, he eivät koskaan suunnitelleet tämän murhaamista.

- En pitäisi mahdottomana, etteivätkö monet Tshetsheniassa palvelleet toverini, jotka ovat menettäneet ystäviä ja kollegoita, olisi raivostuneet lehdistön kirjoituksista. Ne tarjosivat ideologista tukea kapinallisille ja tekivät meistä teurastajia, Prilepin sanoi.

- Mutta kukaan meistä ei koskaan suunnitellut kostavansa toimittajille. Sitä paitsi, olisi kovin kummallista, että muistelisimme vanhoja asioita näin pitkän ajan jälkeen ja päättäisimme vasta nyt kostaa, hän jatkoi.

Prilepin antoi haastattelun salaisesta paikasta. Hän sanoi pakoilevansa poliisia, koska mahdollinen oikeudenkäynti Tshetsheniassa olisi väistämättä puolueellinen.

Politkovskaja kirjoitti syyskuussa 2001 artikkelin, jossa hän syytti Prilepiniä ja kahta hänen kollegaansa, Sergei Lapinia ja Valeri Mininiä siviileihin kohdistuvista raakuuksista Tshetsheniassa. Pian artikkelin julkaisemisen jälkeen Politkovskaja sai sähköpostissa uhkauksia, joissa kerrottiin miesten janoavan kostoa. Politkovskaja pakeni uhkausten vuoksi Itävaltaan.

Prilepin tovereineen palveli Tshetsheniassa Omon-erikoisjoukoissa. Sergei Lapin sai myöhemmin 11 vuoden vankeusrangaistuksen yhdestä niistä rikoksista, joista Politkovskaja häntä alunperin syytti.

Poltikovskaja ammuttiin kerrostalonsa rappukäytävään runsas kuukausi sitten. Murha on edelleen selvittämättä.

(MTV3-STT-AP)

Lue myös:

    Uusimmat