Politiikan konkaritoimittajat ennustavat kokoomukselle kylmää kyytiä kuntavaaleissa pormestaripelin takia – "Täydellinen syöttö Halla-ahon lapaan"

8:46
Asian ytimessä -keskustelussa Haapala ja Ristamäki kertovat, mitkä syyt ovat keskustan alhon taustalla, ja seuraako mahdollisesta vaalitappiosta hallituksen kaatuminen. Myös kokoomuksen vaikeudet perataan läpi.

Politiikan konkaritoimittajat ennustavat Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen -ohjelmassa kokoomukselle ja keskustalle kylmää kyytiä kuntavaaleissa, jos meno jatkuu vanhoilla linjoilla.

Iltalehden politiikan toimituksen esimies Juha Ristamäki ja Ilta-Sanomien politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala olivat kumpikin samaa mieltä siitä, että kokoomus on hankalassa paikassa, kun puolueen pormestariehdokkuutta havittelevat ehdokkaat, joista toinen karkottaa liberaaleja ja toinen konservatiiveja.

Timo Haapala nostaa esille sen, että muiden puolueiden pormestariehdokkaat ovat voittopuolisesti naisia. Tästä näkökulmasta Kirsi Pihan nousu puolueen ehdokassuosikiksi voi olla hyödyksi Helsingin perussuomalaisille.

– Täydellinen syöttö Halla-ahon lapaan, Haapala luonnehtii tilannetta.

Hänen mukaansa puolue menettää nopeasti asemiaan, ja puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo voi joutua maksamaan seurauksista.

– Kokoomusta viedään kuin kuoriämpäriä.

Keskustalle povataan historiallista rökäletappiota

Myös keskustan tilanne näyttää pitkäaikaisista politiikan seuraajista heikolta. Juha Ristamäki ennakoi, että edessä voi olla puolueen historian kaikkien aikojen huonoin kuntavaalitulos.

– Jokainen varmasti ymmärtää, että kriisi on aika iso.

Hänen mukaansa puolueen isoin ongelma on se, että puolueella ei ole käynnissä "omaa peliä", vaan puolueessa seurataan enemmänkin sitä, mitä muissa puolueissa tehdään. Samalla hallitustaipaleen seuraukset kannatukselle ovat raskaat.

Katso videolta, miten politiikan konkaritoimittajat ennakoivat kuntavaalien asetelmia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja