Mainos

Poliisin menettely Kauhajoki-jutussa syyteharkintaan

Kauhajoen koulusurmiin liittyvä poliisin menettely siirtyy syyteharkintaan. Juttua tutkinut kihlakunnansyyttäjä Timo Luosma on saanut valmiiksi esitutkinnan Kauhajoella 10 ihmistä ja itsensä ampuneen Matti Saaren ampuma-aseen hallussapitoa koskevassa asiassa.

Epäiltynä henkilönä on kuulusteltu asian ratkaissutta poliisimiestä, joka on kiistänyt syyllistyneensä asiassa rikokseen. Esitutkinnassa on kuultu yhteensä 25 todistajaa, hankittu asiakirjaselvitystä sekä muun ohessa selvitetty, millaista materiaalia Matti Saari on laittanut internetiin ennen surmatekojaan.

Poliisia epäillään tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Kyse on siitä olisiko Saarelta pitänyt ottaa ase pois, koska poliisi oli saanut vihjetietoa Saaren nettiin laittamasta materiaalista.

Poliisi sai tiedon Saaren internetissä julkaisemista ammuskeluvideoista jo koulusurmia edeltävänä perjantaina, mutta Saarta puhutettiin maanantaina eli päivää ennen koulusurmia. Hän sai tuolloin pitää aseensa.Poliisimies tapasi Saaren syyskuussa päivää ennen henkirikoksia..

Asiaa on tutkittu tuottamuksellisena virkavelvollisuuden rikkomisena.

Syyteharkinnan asiassa tekee apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske.

Tragedia vaati yhdentoista ihmisen hengen

22-vuotias Matti Saari surmasi syyskuussa opinahjossaan Kauhajoen palvelualojen oppilaitoksessa opettajan ja yhdeksän oppilasta. Lopuksi hän ampui itseään ja menehtyi vielä samana päivänä vammoihinsa sairaalassa.

Kauhajoen kouluampumisen esitutkinta on vielä keskusrikospoliisissa kesken. Tutkinnanjohtaja Jari Neulaniemi arvioi torstaina, että esitutkinta valmistuu mahdollisesti helmikuussa.

Jutussa on tähän mennessä kuulusteltu lähemmäs 200 ihmistä. Poliisin mukaan mitään uutta mullistavaa asiaa ei ole tutkinnassa käynyt ilmi.

Lue aiheesta lisää:

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.