Poliisin ja syyttäjän paperit paljastavat: Tämä tiedetään suuressa huumevyyhdissä syytettyjen henkilöiden välisistä suhteista – Tranberg aiheutti kitkaa Ranta-ahon ja Sofia Belórfin välille

9:23
Tällaisia tietoja esitutkintamateriaalit paljastavat Katiska-vyyhdissä syytettyjen julkisuuden henkilöiden rooleista ja keskinäisistä suhteista.

Suomen rikoshistorian suurimmaksi arvioidun huumejutun esitutkintamateriaalista on paljastunut mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Vyyhdin päätekijöiksi epäillään moottoripyöräjengi Cannonballin entistä johtohahmoa Janne Tranbergia ja liikemies Niko Ranta-ahoa. Ranta-ahon puolisoa fitness-malli Sofia Belórfia syytetään vähäisemmistä rikoksista.

Myös muusikko Samu Haber on yhdistetty yhtenä sivujuonteena kokonaisuuteen.

Poliisin esitutkintamateriaali sisältää kiinnostavia tietoja esimerkiksi Ranta-ahon ja Belórfin yksityiselämästä. MTV:n viihdetoimittaja Katja Lintusen mukaan pariskunnalle aiheutui riitoja Ranta-ahon ystävyyydestä Tranbergin kanssa.

– Se aiheutti kitkaa heidän välillä.

– Esitutkinnassa annetaan tavallaan vähän ymmärtää, että Belórfin näkemys oli sellainen, että Ranta-aho olisi alkanut jollain tapaa alkanut fanittaa Tranbergia sen jälkeen, kun hän julkaisi omaelämänkerrallisen kirjansa, kertoo MTV:n rikostoimittaja Eetu Ruonakoski.

– Belórf kertoi kuulustelussa ilmeisesti niin, että Tranberg oli luottanut Ranta-ahoon. Heillä oli ollut tällainen kaverillinen suhde.

Mistä rahat tulivat?

Poliisia kiinnosti kovasti Ranta-ahon ja Belórfin yhteiselo Espanjassa, sillä Ranta-ahon epäillään osaltaan johtaneen huumeorganisaatiota maasta käsin. Poliisi tivasikin tiukasti Ranta-aholta lukuisissa kuulusteluissa, mistä hän sai rahaa ja millä rahoilla Belórf eleli.

– Belórfin ja Ranta-ahon kertomukset siitä, että mistä Belórf on rahoja saanut, ovat aika ristiriitaisia, Ruonakoski kertoo.

Poliisi teki pariskunnan Espanjan asuntoon kotietsinnän, ja sieltä löytyi muun muassa setelinlaskukone ja jalokiviä. Jalokivet oli säilötty laatikkoon, joka oli tarkoitettu erityiselle tietoturvapuhelimelle, jollaista huumeorganisaatio käytti poliisin mukaan viestinnässään.

Haberin osuus vyyhtiin vähäinen

Esitutkinta-aineiston mukaan Sunrisen Avenue -yhtyeen solistin Samu Haberin osuus rikosvyyhtiin on pieni, Ruonakoski sanoo.

– Haberin ei millään muotoa uskota osallistuneen tämän epäillyn salakuljetusorganisaation toimintaan, vaan sen sijaan hänen epäillään viime kesänä Ruisrock-viikonlopun yhteydessä käyttäneen vähän kokaiinia jatkoilla.

Epäilyissä on puhuttu viidestä grammasta, mutta Haber on tämän kiistänyt. Muusikko on sanonut, että hän on käyttänyt arvolta 0,2 grammaa kokaiinia kyseisenä viikonloppuna.

Huumeiden käytön paljastuttua Haber julkaisi saman tien Instagram-tilillään kuvan ja tekstin tunnustaen tekonsa yleisölle.

– Kun vertaa Sofia Belórfia ja Samu Haberia, kun he molemmat olivat oikeudenkäynnissä viime viikolla, niin Belórf piilotteli itseään, mutta Haber tuli rehdisti kertomaan toimittajajoukolle, miten asiat ovat.

– Toki hän ei kertonut, tai ei muistanut kertoa, kuka hänelle on tarjonnut huumeita.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja