Janne ”Nacci” Tranberg kävi huumekauppaa hampurilaisketjujen nimellä – ”Hesburgerking” myi laittomia aineita verkossa satojen tuhansien edestä 

Suomen historian suurin huumeoikeudenkäynti alkaa tänään – MTV seuraa tiiviisti tapahtumia 3:37
Suomen rikoshistorian suurin oikeudenkäynti alkoi eilen – MTV Uutiset raportoi paikan päältä

Suomen rikoshistorian suurimman huumevyyhdin käsittely alkoi eilen Helsingin käräjäoikeudessa ja tänään poliisi on julkaissut esitutkintamateriaalia tapauksesta.

Kyse on toisen huumeliigaa johtaneen henkilön, entisen Cannnonball-pomo Janne Tranbergin esitutkintapöytäkirjoista.

Huumeita on myyty muun muassa Dream alt -nimisellä kauppapaikalla verkossa. Tällä alustalla myyntitilin nimi on ollut Heseispäk.

Tilillä on myyty muun muassa sunshineksi nimettyä LSD:tä, amfetamiinijohdannaisia ja nukutusaineena käytettyä ketamiinia. 

Tilin myyntilogossa on pikaruokaketju Hesburgerin punainen logo.

Viranomaisten viime vuonna sulkemalla Silkkitie-kaupappapaikalla myyntitilin nimi on ollut Hesburgerking. Tullin tietojen mukaan tili oli luotu toukokuussa 2018 ja viimeisin kirjautuminen tapahtui helmikuussa 2019.

Kauppatapahtumien määrä pelkästään tällä alustalla oli 1472 ja kauppojen arvo 179 451 euroa.

"Lähtee pakattavaksi"

Poliisi on esitutkintamateriaaliinsa koonnut runsaasti kuvakaappauksia tilin myyntituotteista. Kuvissa näkyvät muun muassa huumeiden nimet ja hinnat. Osa materiaalista on salattu.

Esitutkintamateriaali paljastaa satoja sivuja huumekauppaa koskevaa viestienvaihtoa Tranbergin puhelimesta, tietoa huumeiden tilauksista ja toimituksista, kuvia maastokätköistä ja takavarikoiduista huumeista.

– Lähtee pakattavaksi. En lupaa plussaa, Hesburgerking on vastannut sähköpostitse huumeita tilanneelle henkilölle viime syyskuussa.

– Asia pihvi, ostaja kuittaa.

Todistusaineisto Tranbergia kohtaan on syyttäjän mukaan erittäin raskauttavaa.

Rikoksia vuosien ajan

Esitutkintamateriaalin mukaan Tranbergia epäillään lukuisista törkeistä huumausainerikoksista, salakuljetuksesta ja lääkerikoksesta.

Epäillyt teot ovat tapahtuneet vuoden 2016 ja 2019 marraskuun välisenä aikana.

Janne Tranbergin epäillään organisoineen yhdessä yrittäjä Niko Ranta-Ahon kanssa hyvin merkittäviä määriä huumeita ulkomailta Suomeen Espanjasta käsin. Aineita on myyty lukuisilla eri verkkokauppapaikoilla.

Lue myös:

    Uusimmat