Poliisin valvontakuvat paljastavat: Niko Ranta-aho ja Helvetin enkeleiden presidentti iloisissa yhteiskuvissa Ruisrockin kohuviikonloppuna

0:37
Niko Ranta-aho ja Jarkko Laakso poliisin ottamissa yhteiskuvissa.

Poliisi on kuvannut Helvetin enkeleiden presidentiksi epäillyn Jarkko Laakson ja liikemies Niko Ranta-ahon useita kertoja yhdessä vuoden 2019 aikana.

Poliisin tiukka valvonta Niko Ranta-ahon ja moottoripyöräkerho Helvetin enkeleiden ympärillä käy ilmeiseksi julkiseksi tulleista poliisin esitutkintapöytäkirjoista.

Ranta-aho ja Laakso on kuvattu yhdessä muun muassa Helsingin Forumin O’Learyssa maaliskuun puolivälissä ja myöhemmin samana iltana ravintola Bulevard Socialissa.

Yhteisreissu Ruisrockiin

Laakso ja Ranta-aho ovat ilmeisesti viihtyneet toistensa seurassa, sillä heistä on myös iloiset yhteiskuvat Helsingistä lauantaina Ruisrock-viikonlopun lauantaina ja samana päivänä Turusta. Ranta-aho oli napannut Laakson kyytiinsä Helsingistä Hells Angels Nomads -moottoripyöräkerhon kerhotiloista, jonka jälkeen he olivat käyneet ostoksilla ennen Turkuun lähtöä.

Esitutkinnasta on aiemmin ilmennyt, että Laakso on ollut Ranta-ahon tuttuja vuosien ajan, ja Ranta-aho kuvaili tätä kuulusteluissa hyväksi ystäväkseen. Ranta-ahon moottoripyörä oli hänen kertomansa mukaan säilytyksessä kerhon tiloissa.

Yli 200 000 euron epäilty velka

Poliisi epäilee, että Ranta-aho on yrittänyt toimittaa Laaksolle kymmeniä kiloja hasista ja pari kiloa kokaiinia, mutta poliisi olisi saanut aineet takavarikoitua ennen niiden toimittamista.

Lisäksi Ranta-ahon epäillään hankkineen Laaksolle 210 000 eurolla poikkeuksellisen vahvaa kokaiinia vähintään kaksi kiloa. Helvetin enkeli olisi jäänyt tästä liikemiehelle velkaa yli 200 000 euroa. Loput velasta poliisi on epäillyt Laakson kuitanneen setelinipulla, joka oli löytynyt Sofia Belórfin matkatavaroista matkalla Espanjaan.

Ranta-aho on kiistänyt oikeudessa miehen olevan hänelle mitään velkaa tai sotkeutuneensa kokaiinikauppoihin. Laakso on vaiennut esitutkinnassa tyystin.

Katiska lempinimellä kulkevaa vyyhtiä puidaan paraikaa Helsingin käräjäoikeudessa. Ranta-aholle vaaditaan 13 vuoden maksimirangaistusta törkeistä huumausainerikoksista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja