Janne "Nacci" Tranbergin asianajaja selittää ex-jengipomon syyttömyyttä erikoisella perusteella: "Hän kerää tällaisia tarinanjuonia"

2:35
Näin Janne "Nacci" Tranbergin asianajaja Jaakko Tuutti kommentoi päämiehensä rikossyytteitä MTV Uutisille.

Niin sanotun Katiska-huumevyyhdin toisen pääsyytetyn, ex-jengipomo Janne "Nacci" Tranbergin puolustus piti tänään oman asiaesittelynsä Helsingin käräjäoikeudessa.

Tranbergille haetaan 13 vuoden maksimirangaistusta etupäässä törkeistä huumerikoksista. Tranberg on kiistänyt kaikki syytteet.

Tranbergin asianajaja Jaakko Tuutti valotti puolustuksen näkemyksiä MTV Uutisten haastattelussa.

– Hän on joutunut näihin syytteisiin sen vuoksi, että hän tuntee erittäin paljon ihmisiä ja on ollut heihin paljon yhteyksissä. Näin hänelle on kertynyt kaikkea materiaalia. Hän on myös kerännyt materiaalia, lähinnä valmistellessaaan tulevia kirjallisia teoksia, Tuutti sanoo.

– Hän kerää tällaisia tarinanjuonia. Osa on todellisesta elämästä, osa on siihen jotenkin limitettyä ja osa on puhdasta keksintöä.

Tranbergista on vuonna 2019 julkaistu MTV:n rikostoimittajan Pekka Lehtisen toimittama kirja Wanted – Suomen etsityimmän rikollisen tarina (CrimeTime).

Sivuutti Ranta-aho-kytkökset

Poliisin esitutkintamateriaalissa on lukuisia kuvakaappauksia anonyymien viestintäsovellusten keskusteluista koskien huumekauppaa. Tutkintaviranomaisten mukaan keskusteluiden takana on Tranberg, joka johti massiivista huumekaupustelua Espanjansta käsin.

Asianajajan mukaan Tranbergin toimista huumeiden verkkokauppaa koskien ei ole löytynyt "sähköistä jälkeä".

– Sitä ei taideta tietää, ketkä ovat näitä verkkokauppapaikkoja hallinnoineet.

Tuutti ei toistaiseksi tahtonut kommentoida, millä tavalla Tranberg tuntee vyyhdin toisen pääepäillyn, tamperelaislähtöisen liikemies Niko Ranta-ahon.

​​​​​​​

3:14

Yksi video näyttää, kuinka Katiska-huumeliiga muodostuu

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja