Mainos

Poliisia epäillään perättömästä lausumasta – väitti joutuneensa kiinniotetun pahoinpitelemäksi, mutta perui myöhemmin puheitaan

Poliisin ylikonstaapelin epäillään valehdelleen oikeudessa kiinniottotilanteen tapahtumista, tiedottaa Länsi-Suomen syyttäjänvirasto.

Syyttäjänviraston mukaan poliisi oli kertonut käräjäoikeudessa olleensa varma, että hänen kiinni ottamansa mies olisi lyönyt häntä kiinniottotilanteessa vuonna 2013. Kyse oli tilanteesta, jossa poliisit menivät keskeyttämään epäiltyä joukkotappelua vaasalaisravintolan edustalla.

Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja pahoinpitelystä ja määräsi tämän korvaamaan asianomistajalle ylikonstaapelille vahingonkorvauksia. Mies valitti jutusta Vaasan hovioikeuteen, jossa poliisi yllättäen kertoi ettei ollutkaan varma lyöjästä.

Ilkka-lehti uutisoi hovioikeuden käsittelystä viime vuoden maaliskuussa. Lehden mukaan kiinniotetun miehen puolustus oli tuomassa hovioikeuteen ääninauhatallennetta tapahtumista.

Hovioikeus hylkäsi miehen syytteet virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja vapautti tämän korvausvastuusta.

Nyt ylikonstaapelia epäillään perättömästä lausumasta viranomaismenettelyssä ja virka-aseman väärinkäyttämisestä. Lisäksi ylikonstaapelia ja vanhempaa konstaapelia epäillään kiinnioton yhteydessä tapahtuneesta pahoinpitelystä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Molemmat epäillyt kiistävät syyllistyneensä asiassa rikoksiin. Juttu siirtyy nyt syyteharkintaan Pohjanmaan syyttäjänvirastoon. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.