Poliisi tytön pulkkaturmasta: Hyvin raskas asia kaikille – auton nopeudella ei merkitystä

Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikosylikomisario Erkki Walinen vastaa puhelimeen raskaalla äänellä. On varmaa, että 11-vuotiaan tytön kuolema pulkkaonnettomuudessa kirpaisee lujasti koko Hämeenkyrön kuntaa.

– Tämä on ilman muuta kaikille hyvin raskas asia, kaikille osapuolille, Walinen kertoo MTV Uutisille.

Walisen mukaan tapauksen tutkinta on vasta alkutekijöissään, joten vielä ei tiedetä, miksi tyttö ei laskenut leikkikentän pulkkamäessä, vaan kentältä Rinnetien suuntaan auton kylkeen.

– Se on yleinen pulkkamäki, jonka laskusuunta on leikkikentälle. Siinä käy paljon nuoria laskettelemassa. Tämä ei ole normaali laskusuunta, jostain kumman syystä oli sitten päättänyt laskea tähän suuntaan, Walinen taustoittaa.

Walisen mukaan turmahetkellä eilen iltakuudelta oli paljon myös muita laskijoita. Oliko osa heistä tytön kavereita, ei voida vielä sanoa varmuudella.

Turmasta on ilmoitettu tytön lähiomaisille. Walinen uskoo, että myös auton kuljettaja tulee ikänsä muistamaan tämän.

– Tämä ei ole helppo rasti hänellekään, minkäänlainen revittäminen ei ole tarpeen tässä tapauksessa.

– Jos ajat tuossa autolla ja joku laskee kylkeen, niin se ei ole mitenkään ennalta arvattavissa, kun siinä ei ole risteystä tai suojatietä. Yhtä hyvin voi meteoriitti taivaalta tipahtaa auton konepellille, Walinen jatkaa.

Alkoholilla ei ollut osuutta turmaan. Tiellä oli 30 kilometrin nopeusrajoitus, jota kuljettaja noudatti.

– Kävisi yhtä lailla, vaikka laskisi pysähtyneeseen autoon. Kun tulee kylkeen, niin nopeudella ei ollut merkitystä, Walinen muistuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat