Mainos

Poliisi tukahdutti mielenosoitukset Tiranassa

Poliisit estivät tänään huijariyhtiöitä ja oikeistohallitusta vastustavien ihmisten mielenosoituksen Albanian pääkaupungissa Tiranassa. Silminnäkijöiden mukaan poliisit hakkasivat ihmisiä ja pidättivät samalla oppositiossa olevan sosialistipuolueen merkittäviä jäseniä, heidän joukossaan mm. puoluesihteeri Rexhep Mejdanin.

Albanian sisäministeriö kielsi pidättäneensä oppositiopoliitikkoja. Poliitikot oli ministeriön mukaan viety poliisiasemalle, missä heille oli muistutettu, että mielenosoitukset ovat laittomia. Tämän jälkeen poliitikot päästettiin vapaiksi.

Sisäministeriö oli kieltänyt mielenosoitusten järjestämisen turvallisuussyihin vedoten. Sadat ihmiset yrittivät silti päästä Skaderbergin aukiolle Tiranan keskustassa. Poliisit pahoinpitelivät myös monia mielenositusta seuraamaan tulleita toimittajia ja takavarikoivat heidän tarvikkeitaan. Presidentti Sali Bersihan kannattajat sen sijaan pystyivät ajamaan kaupungin halki autosaattueessa poliisin puuttumatta asiaan.

Albanian hallitus on kiistänyt vastuunsa pikaista rikastumista luvanneiden sijoitusyhtiöiden romahdukseen ja sanoo entisten kommunistien ja muiden ääriainesten saaneen vallan mielenosoittajien parissa. Hallitseva demokraattinen puolue varoitti televisiossa kansalaisia sosialistipuolueen "punaisesta terrorista", joka johtaa monta kertaa pahempiin seurauksiin kuin pyramidiyhtiöiden konkurssit.

Mielenosoitukset alkoivat Albaniassa tammikuussa kun useat pikaista rikastumista luvanneet sijoitusyhtiöt romahtivat.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.