Poliisi selittää, mistä Lapin ruuhkapiikki johtui – kunnanjohtaja tulistui: "Tulkaa, kun epidemia on ohi, meillä on pahimmillaan käsissä vuosisadan tulva ja korona samaan aikaan"

"Humppa soi ja bileet jatkuu"— Sosiaaliseen mediaan levinneet bilekuvat Leviltä saivat lappilaisten sydämet kurkkuun 0:30
Katso videolta: Leviltä juhlittiin railakkaasti vielä muutama päivä sitten.

Eilinen joukkoryntäys Lapin teille johtui poliisin mukaan hiihtokeskuksien niin sanotusta "vaihtopäivästä". Ruuhka on jo rauhoittunut, mutta hiihtokeskukset on määrä sulkea vasta ensi viikon perjantaina, joten lomalaisten virtaus Lappiin jatkuu yhä.

Hiihtokeskukset ovat lähteneet mukaan koronavirusepidemian hillitsemiseen ja moni keskus on ilmoittanut sulkevansa ovensa ensi viikon perjantaina.

– Eilen on ollut hiihtokeskuksissa vaihtopäivä ja se aiheutti ruuhkia. Silloin oli paljon väkeä liikkeellä, kertoo vanhempi konstaapeli Janne Törmänen Lapin poliisista.

"Vaihtopäivällä" tarkoitetaan tilannetta, jossa osa lomailijoista on viettämässä viimeistä lomapäiväänsä, kun osalla puolestaan alkaa lomakautensa ensimmäinen päivä.

Tämä päivä sattuu Lapin alueella useimmiten lauantaille.

– Liikenneaiheisia tehtäviä meillä ei tällä hetkellä ole Lapin alueella, Törmänen sanoo.

Inarin kunnanjohtaja näreissään

Hiihtokeskukset suljetaan alkavan viikon perjantaina, mutta Inarin kunnanjohtajalla on omat terveisensä laskettelemaan mieliville.

–  Hei nyt herätys, tulkaa sitten, kun epidemia on ohi. Meillä on pahimmillaan käsissä vuosisadan tulva ja korona samaan aikaan. Nyt järki käteen, kirjoittaa kunnanjohtaja Toni Laine Twitterissä.


Lue myös:

    Uusimmat