MTV:n saama video: Levin ravintolassa oli perjantaina vielä railakkaat bileet, nyt se sulki ovensa – "Ravintoloiden tunnettava vastuunsa, mutta emme voi maksaa piikkiä yksin"

0:09
Video on kuvattu torstain ja perjantain välisenä yönä Levin Wallis-ravintolassa.

Levillä sijaitsevassa Wallis-ravintolassa bileet olivat tähän asti jatkuneet koronapandemiasta huolimatta. 

MTV Uutisten haltuunsa saamalla videolla näkyy, että baari oli torstain ja perjantain välisenä yönä vielä tupaten täynnä ihmisiä. 

Toimitusjohtaja Aku Vikström kertoo, että Wallis oli eiliseen asti auki normaalisti, mutta nyt se on tästä päivästä eteenpäin suljettu. 

– Ravintola pysyy suljettuna, kunnes tilanne koronaviruksen osalta normalisoituu, Vikström linjaa.

Vikström ihmettelee, miten on mahdollista, että yökerhojen ja kauppakeskusten annetaan olla auki, kun yhteiskunta on muuten suljettu. 

– Britanniassakin suljettiin tänään kaikki baarit.

Ohjeistusta kaivataan

Vikström vetoaa Suomen hallitukseen, jolta tarvitaan nyt hänen mielestään määrätietoista ohjeistusta määrätä suljettavaksi kaikki muut ravintolat, paitsi huoltovarmuuden kannalta tärkeät ruokaravintoloiden take away -myynnit. 

Hän muistuttaa, että yrittäjät ja vuokranmaksajat eivät voi yksin maksaa tätä laskua, koska se kaatuu lopulta veronmaksajien maksettavaksi. 

– Vuokranantajien on nyt osallistuttava talkoisiin, muuten koko järjestelmä uhkaa sortua. Luonnollisesti myös ravintoloiden pitää tuntea tässä vastuunsa, mutta he eivät voi yksin maksaa piikkiä, Vikström sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja