Poliisi sai koiranpennun pelastustehtävän – muistutus kaikille koiranomistajille: "Se on rikos"

Mistä oireista voi tunnistaa koiran lämpöhalvauksen? 2:21
KATSO MYÖS: Eläinlääkäri kertoo, miten koiran lämpöhalvauksen tunnistaa.

Edelleen koiria jätetään kuumaan autoon, vaikka asiasta muistututellaan useasti. 

Viime viikolla kerroimme Suomen eläinsuojeluyhdistys SEY:n muistutuksesta: lemmikkiä ei saa jättää autoon helteellä, mutta ei pilviselläkään kesäsäällä. Asia ei tunnu menevän koiranomistajille perille, vaikka siitä muistutellaan useamman kerran joka kesä.

– Eläinsuojeluilmoitusten määrä lähti kasvuun heti, kun kuuma sää tällä viikolla alkoi. On hätkähdyttävää, että vuosien tiedotustyöstä huolimatta koiria jätetään edelleen kuumaan autoon, totesi SEY:n viestintäpäällikkö Maria Eiskop tiedotteessa.

Lämpötila autossa voi nousta vaarallisen korkeaksi jo pilvisellä säällä, mutta SEY:n mukaan helteisellä säällä se voi nousta jopa 80 asteeseen. 

Kuumassa autossa omistajaansa odotteleva koira voi saada lämpöhalvauksen lyhyessäkin ajassa, ja pahimmassa tapauksessa lämpöhalvaus voi johtaa lemmikin kuolemaan. Katso yllä olevalta videolta, miten tunnistat koiran lämpöhalvauksen.

Ilmeisesti muistuttelu ei vain mene perille, sillä Lounais-Suomen poliisilaitos sai tehtäväkseen pelastaa koiranpennun kuumasta autosta maanantaina. 

SEY:n tavoin myös poliisi muistuttaa, ettei koiraa yksinkertaisesti saa jättää kuumaan autoon.

Hälytystehtävä; autossa läähättää pitkäkarvainen koiranpentu, auto suoraan auringossa. Vaikka meillä on keinot avata kuuma autosi, älä jätä koiraasi sinne. Se on rikos, poliisi muistuttaa X-palvelussa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Ikkunan raolleen jättäminen ei riitä pitämään auton sisälämpötilaa tai lemmikkiä viileänä.

Katso myös: Onko kyyn purema aina syy viedä eläinlääkäriin?

Onko kyyn purema aina syy viedä koira eläinlääkäriin? 1:42
Kesämyytit-jaksossa pureudutaan kyyn pureman vaarallisuuteen.

Lue myös:

    Uusimmat