Mainos

Poliisi ratsannut alaikäisten alkoholinkäyttöä – imppaus uutena huolenaiheena

Poliisi on valvonut tehostetusti nuorten alkoholinkäyttöä viikonloppuna koko maassa. Kaksi koulun alkua edeltävää viikonloppua ovat perinteisesti rauhattomia, sillä alaikäiset nuoret ovat liikkeellä ahkerasti, joskus huonossakin kunnossa.

Ylikonstaapeli Harri Levijoki Keski-Pohjanmaan poliisilaitokselta kertoo, että nuorten reppujen ja pussien tarkistaminen alkoholin löytämiseksi on ongelmallista.

– Käytännössä poliisi ei voi suoraan mennä kenenkään nuoren repulle. Pitää olla syy epäillä, että nuorella on alkoholia. Periaatteessa reppua ei voi mennä tarkistamaan, jos ei ole saatu vihiä, että siellä on pullo tai että nuori on humalassa.

Poliisi on huolissaan paitsi alkoholinkäytöstä, myös imppauksen uudesta suosiosta alaikäisten keskuudessa.

Imppaus uusi huolenaihe

– Imppaaminen on erittäin vaarallista. Deodoranttejen ja muiden hajusteiden haistelemisella saattaa olla arvaamattomiakin seurauksia, sanoo apulaispoliisipäällikkö Erkki Kerola Keski-Pohjanmaan poliisilaitoksella.

Kerolan mukaan kuolemantapauksiltakaan ei ole vältytty.

Poliisi ottaa humalaisen nuoren kohdalla aina yhteyttä vanhempiin. Myös puhalluskoe tehdään tarvittaessa, mutta sitä varten tarvitaan joko vahva epäily tai vanhempien lupa. Lisää valtuuksia tehovalvontaan poliisi ei kuitenkaan enää kaipaa.

– Ihanne tilanne varmasti olisi, jos pystyisimme katsomaan suoraan kaikkien reput. Toisaalta ihmisellä pitää kuitenkin olla joku intimiteettisuoja, että ei poliisi voi ihan mitä tahansa tehdä, huomauttaa Levijoki.

Poliisin valtakunnallinen tehovalvonta jatkuu myös ensi viikonloppuna.

Katso Outi Airolan juttu Kokkolasta (Seitsemän uutiset 7.8.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.