Mainos

Poliisi paljasti terrorijuonen New Yorkissa

Iskut olisi tehty loppuvuodesta New Yorkin liikennetunneleihin, mahdollisesti loka- tai marraskuussa.

Kolme ihmistä on pidätetty epäiltyinä terrori-iskujen suunnittelemisesta New Yorkin liikennetunneleihin, Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI kertoi eilen.

Kaikki kolme epäiltyä pidätettiin ulkomailla, yksi heistä Libanonin pääkaupungissa Beirutissa. Poliisin mukaan päätekijöitä on kahdeksan, jotka on voitu pääpiirteissään tunnistaa. Terroristiverkosto suunnitteli iskuja liikenneverkkoa vastaan New Yorkin ja New Jerseyn alueella.

Juonen pääkohde oli Hollandin tunneli, joka on Hudsonjoen alitse kulkeva tärkeä liikenneväylä Manhattanin ja New Jerseyn välillä. Lehtitietojen mukaan terroristien tavoite oli saada Wall Streetin alue tulvimaan. Se ei asiantuntijoiden mukaan olisi kuitenkaan ollut mahdollista. Muita kohteita olivat New Yorkin maanalainen ja toiset kaupungin tunnelit.

Iskut olisi tehty loppuvuodesta, mahdollisesti loka- tai marraskuussa.

Tiedoista kertoi ensimmäisenä New York Daily News. Sen tietojen mukaan Libanonissa pidätetyllä henkilöllä uskotaan olevan yhteyksiä terroristiverkosto al-Qaidaan. Virallisissa tiedotteissa ei vahvistettu suoraa yhteyttä.

Nimettöminä puhuneiden viranomaisten mukaan salajuonta ilmeisesti rahoittivat surmatun al-Qaida-johtajan Abu Musab al-Zarqawin liittolaiset Jordaniassa. Oli kuitenkin epäselvää, oliko rahansiirtoja todellisuudessa tehty.

FBI:n ja New Yorkin viranomaisten tutkimukset ovat kestäneet 9-10 kuukautta, ja ne jatkuvat edelleen. Viranomaiset kertoivat tekevänsä yhteistyötä kuuden maan tiedustelupalveluiden kanssa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.