Mainos

Poliisi palasi alppisurmien tapahtumapaikalle

Ranskalaisessa Chevalinen alppikylässä tehdyn joukkosurman tutkijat ovat ymmällään. Mitä pidemmälle julman veriteon tutkimukset ehtivät, sitä enemmän tutkijoille herää kysymyksiä. Vastaukset ovat jääneet vähiin.

- Onko tämä hullun ihmisen teko? Oliko perhe iskun todellinen kohde? Onko mahdollista, että syyllinen on pyöräilijä, kyseli Ranskan poliisin edustaja Benoit Vinneman.

Poliisi tutki sunnuntaina uudelleen neljän ihmisen kuolemaa todistanutta surmapaikkaa Ylä-Savoijin alppimaisemissa Itä-Ranskassa. Maastoa haravoitiin jo lauantaina 25 poliisin voimin, mutta mitään merkittäviä johtolankoja ei löytynyt.

Keskiviikkona paikalta löydettiin brittiläis-irakilaisen perheen isä, äiti ja isoäiti ammuttuina autosta ja paikallinen pyöräilijä makaamasta elottomana tiellä. Kaikkia oli ammuttu kahdesti päähän, minkä on arveltu todistavan, että kyse oli ammattitappajien tekemistä tilausteloituksista.

Vinnemanin mukaan poliisilla on kuitenkin useita eri tutkintalinjoja.

- Olisi erhe keskittyä pelkästään olettamukseen tilausteloituksista, hän totesi.

Perheen liikkeitä tutkitaan

Tutkijat yrittävät selvittää tarkkaan perheen liikkeitä ennen kohtalokasta automatkaa. He olivat Ranskassa lomalla ja asuivat läheisellä leirintäalueella.

Perheen 7-vuotias tyttö on yhä sairaalassa koomaan vaivutettuna. Häntä oli ammuttu olkapäähän ja hänellä oli vaikeita ruhjeita. Äitinsä ruumiin alla hengissä säilynyt nelivuotias tyttö oli sunnuntaina palaamassa Britanniaan sukulaisten luo.

Tapetun perheenisän Britanniassa asuvaa veljeä kuulusteltiin jälleen viikonvaihteessa, ja perheen asunnon tutkimukset jatkuivat Lontoon ulkopuolella.

Veljeksillä on kerrottu olleen riitaa ennen surmaa, mutta elossa oleva veli on kiistänyt tämän. Veli ilmoittautui poliisille pian veritekoja jälkeen ja kiisti mediassa esiintyneet väitteet riidoista.

Veritekojen ensimmäinen todistaja oli brittimies, joka pyöräili paikalle auton moottorin vielä käydessä ja haavoittuneen 7-vuotiaan tytön hoiperrellessa ympäriinsä.

Loppuivatko ammukset kesken?

Surmapaikalta on poliisin mukaan löytynyt noin 25 hylsyä. Yhden teorian mukaan ampujan - tai ampujien - ammukset loppuivat kesken, joten 7-vuotiasta tyttöä ei voitu ampua kuin kerran. Sen sijaan hänet hakattiin pahoin.

Ranskalaisen syyttäjän sanoin teko oli "ennenkuulumattoman raakalaismainen".

Viranomaiset ovat olleet niukkasanaisia pohtiessaan tekojen motiiveja jättäen arvailut median tehtäväksi.

- Oliko kyse vikaan menneestä ryöstöyrityksestä? Perheriita perinnöstä? Väärin arvattu henkilöllisyys? Vai oliko perhe vain väärässä paikassa väärään aikaan, pohti uutiskanava CNN Lontooseen päivätyssä jutussaan.

Perheen isän ja äidin henkilöllisyys on tiedossa. Isä oli Irakista Britanniaan muuttanut insinööri, joka työskenteli avaruusteknologiayrityksessä.

Sen sijaan isoäidiksi otaksutun naisen sukulaisuussuhde perheeseen ei ole täysin selvillä. Naisella on Ruotsin passi.

- Meidän täytyy selvittää vielä joitakin teknisiä seikkoja ennen kuin voimme vahvistaa hänen henkilöllisyytensä, sanoi Ruotsin ulkoministeriön edustaja.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.