Mainos

Poliisi löysi Fennovoiman entisen työntekijän kotoa ydinvoimalaitosten turvallisuussuunnitteluun liittyviä asiakirjoja – STUK teki tutkintapyynnön: ”Suhtaudumme tapaukseen vakavasti”

Säteilyturvakeskus (STUK) kertoo tiedotteessaan saaneensa poliisilta tiedon, että Fennovoiman entisen työntekijän kotoa on löytynyt salassa pidettäviä ydinvoimalaitosten turvallisuussuunnitteluun liittyviä aineistoja. STUK on pyytänyt poliisia selvittämään, liittyykö asiaan rikosta sekä lähettänyt Fennovoimalle selvityspyynnön koskien salassa pidettävien aineistojen käsittelyä.

Löydetyissä asiakirjoissa ei käsitellä sitä, miten turvajärjestelyt on laitoksilla toteutettu. Kyseisellä henkilöllä on ollut työsuhteensa aikana oikeus käsitellä mainittuja asiakirjoja.

STUK on pyytänyt poliisia selvittämään henkilön menettelyä asiakirjojen käsittelyssä niihin liittyvän merkittävän yleisen salassapitointressin vuoksi. Asiakirjojen käsittely on STUKin päätöksellä rajattu vain yhtiön tiettyihin tiloihin ja tietyn tyyppisiin järjestelmiin.

Selvityspyyntö Fennovoimalle

Tapaukseen liittyen STUK on myös tehnyt selvityspyynnön Fennovoimalle. Selvityspyynnön tarkoituksena on selvittää salassa pidettävien aineistojen käsittelyyn liittyviä prosesseja ja järjestelyjä Fennovoimassa.

STUKista kerrotaan, ettei säteily- tai ydinturvallisuus ole vaarantunut tapauksen johdosta, mutta poliisitutkinta katsotaan aiheelliseksi.

– STUK suhtautuu tapaukseen vakavasti, ja on tämän vuoksi tehnyt asiasta sekä tutkintapyynnön poliisille että selvityspyynnön Fennovoimalle. Turvallisuudesta vastaa aina toiminnanharjoittaja. STUKin Fennovoimassa suorittamissa tarkastuksissa ei aiemmin ole havaittu merkittäviä puutteita salassa pidettävien asiakirjojen käsittelyn osalta, toteaa STUKin ylitarkastaja Thomas Ruuhonen ydinvoimalaitosten turvajärjestelyt -yksiköstä.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja