Mainos

Poliisi: Kauppakeskuksen teinikarkotin ei ole lainvastainen

Poliisi ei puutu Lahdessa sijaitsevan kauppakeskus Trion niin sanottuun teinikarkottimeen.

Yksityishenkilö pyysi poliisia selvittämään, onko kauppakeskuksen sisäänkäynnin edustalle asennettu karkotin perustuslain vastainen. Kauppakeskus otti marraskuun alussa käyttöön laitteen, jonka tarkoituksena on häätää pois maleksivat ja pahojaan tekevät nuorisojoukot.

Laite lähettää niin korkeaa ääntä, että ainoastaan nuoret henkilöt voivat kuulla sen.

Päijät-Hämeen poliisi perustelee päätöstään olla aloittamatta esitutkintaa sillä, että tässä tapauksessa nuoriso oli häirinnyt ja osittain myös estänyt asiakkaita pääsemästä kauppakeskukseen. Asennettu laite ei riko perustuslakia, koska sillä on poliisin mukaan ollut hyväksyttävä peruste.

Perustuslain mukaan ketään ei saa ilman hyväksyttävää syytä asettaa eriarvoiseen asemaan esimerkiksi iän perusteella. Poliisin mukaan myös ihmisillä pitää olla oikeus kauppakeskukseen kenenkään häiritsemättä tai estämättä sitä. Nuorisolla on oikeus olla paikassa, jos he eivät aiheuta häiriötä.

Tutkintapyynnön tehnyt henkilön oli kuullut ohi kulkiessaan myös äänen aiheuttamaa kipua ja pyysi poliisia tutkimaan, onko joku syyllistynyt pahoinpitelyrikokseen.

Väite ei johda tutkintaan, sillä se ei aiheuta terveyshaittaa. Poliisin mukaan teinikarkottimesta 1 600 hertsin taajuudella tuleva ääni on lähinnä epämiellyttävä ja sen vaikutus on psykologinen.

Lahtelaisen kauppakeskuksen edustalla norkoilevista Kauppakeskukseen hankittiin teinikarkotin, sillä nuorisojoukot sotkivat ja sikailivat kauppakeskuksessa. Nuorista tehtiin myös paljon valituksia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.