Heikki Hursti paljastaa, mitä vähävaraisten ruokakasseihin lopulta saatiin

Heikki Hursti kertoo, mitä vähävaraisten joulukassiin saatiin 7:15
Heikki Hursti kertoo vähävaraisten joulujuhlasta ja paljastaa, mitä ruokakasseihin tänä vuonna saatiin.

Vähävaraisten ja yksinäisten joulujuhlan järjestäjä Hurstinapu kirjoitti eilen, että tapahtumassa lahjoitettavat ruokakassit tarvitsivat lisää täytettä. Hursti kertoo, että tieto sai ihmiset liikkeelle ja ruokakassit saatiin täyteen.

Hurstinavun varatoiminnanjohtaja Heikki Hursti kehuu tapahtuman sujuneen erinomaisesti. Pöytien koristelut olivat kauniimmat kuin koskaan, esiintyviä artisteja oli enemmän kuin viime vuonna ja innokkaita vapaaehtoisia yli 200, mikä sekin on enemmän kuin milloinkaan.

Hursti toivoo, että vapaaehtoisten määrä pysyy yhtä korkeana myös tulevina vuosina, koska se jouhevoittaa tapahtuman kulkua. 

Kassit saatiin täyteen herkkuja

Aivan ongelmitta tapahtuman järjestäminen ei edennyt. Hurstin apu julkaisi eilen iltapäivällä Facebookissa avunpyynnön, kun joulujuhlassa jaettavat ruokakassit uhkasivat jäädä turhan kevyiksi. Hursti kehuu, että avunpyyntö kuultiin ja siihen myös vastattiin. 

Hursti kertoo, että nyt kasseista löytyy kahvia, leipää, pullaa, jouluisia laatikoita, suklaata, graavilohta ja kinkkurulla.

Tilanne on mennyt todella hyvin. Ruokakassit ovat ihan täynnä kaikennäköistä herkkua, kiitos kaikille lahjoittajille. Tekevät monta ihmistä onnelliseksi, Hursti kiittää.

Ainoa joulujuhla

Joulujuhla järjestettiin Helsingin Messukeskuksesssa. Tapahtumassa kuultiin musiikkiesityksiä, tasavallan presidentti Sauli Niinistön puhe ja jouluruoka. Kattaus tehtiin 1 300 ihmiselle. Paikalle saapui Hurstin arviolta noin 900 henkeä, mikä on nousua viime vuoteen. Hursti uskoo, että tapahtumalle on kysyntää ja paikkansa myös tulevaisuudessa.

Kyllä minä luulen, että kaikkien näiden leikkauksien ja hallituksen tekemisten kanssa vähävaraisten joukko vain kasvaa. On myös yksinäisiä, joille tämä on ainoa joulujuhla. On kiva olla yhdessä ja viettää joulua. 

Hallituksen lahjapakettiin risuja

Hurstin apu auttaa vähävaraisia ruokalahjoituksin ympäri vuoden. Hursti kertoo, että viikkotasolla avuntarvitsijoiden määrä on noussut noin 1300:sta noin 2000:en. Hallituksen toimien vuoksi hän uskoo, ettei määrä ole laskemaan päin. Hurstilla on nykyiselle hallitukselle terveisiä.

Miettikää nyt tarkkaan näitä leikkauksia, mitä teette. Kyllä varmaan muullakin tavoin hallituksessa saataisiin asioita eteenpäin kuin tekemällä näitä leikkauksia, jotka koskevat aina näitä vähävaraisia ja köyhimpiä ihmisiä. Risuja pitäisi antaa.

Lue myös:

    Uusimmat