Niinistön viimeinen kerta Hurstin joulujuhlassa presidenttinä: "Vaikuttavaa ja koskettavaa" – näin hän viettää joulua

Niinistön viimeinen kerta Hurstin joulujuhlassa presidenttinä: "Vaikuttavaa ja koskettavaa" – näin hän viettää joulua 2:52
Katso videolta presidentti Sauli Niinistön haastattelu Hurstin vähävaraisten joulujuhlassa

Presidentti Sauli Niinistö osallistui viimeistä kertaa presidenttinä Hurstin vähävaraisten joulujuhlaan. Katso yllä olevalta videolta, millaisia tunteita juhla presidentissä herätti. 

Messukeskus oli tänäkin jouluaattona koristeltu jouluisasti. Suuressa hallissa, jossa on tilaa kaikkiaan 2 000 ihmiselle, käy kova puheensorina. Ihmisiä on saapunut paikalle valtavasti. 

Kyseessä ei ole mikä tahansa joulujuhla. Se oli vapaaehtoisvoimin rakennettu, Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:n vähävaraisten joulujuhla. 

Juhlavieraille tarjoiltiin jouluruokaa ja jouluisaa ohjelmaa. Tilaisuudessa esiintyi muun muassa Hanna Pakarinen ja Paula Vesala, jotka esittivät rakastetuimpia joululauluja. 

Lauluesitysten välissä Messukeskuksen lavalla nähtiin myös Suomen Puolustusvoimain ylipäällikkö, tasavallan presidentti Sauli Niinistö

"Vaikuttavaa ja koskettavaa"

Hurstin joulujuhlasta on tullut hänelle vuotuinen perinne. Tänä vuonna Niinistö osallistui Hurstin joulujuhlaan viimeistä kertaa presidentin roolissa. Hänen mukaansa tilaisuus oli tälläkin kertaa koskettava tilaisuus.

– Nyt, kun olen täällä viimeistä kertaa presidenttinä, sitäkin koskettavampi tilaisuus, presidentti lausui MTV Uutisten haastattelussa.

– Kun katsoo, miten paljon täällä on väkeä ja kuinka syvä on se sanoma, jota Heikki Hurstikin osaltaan kertoi. Onhan se vaikuttavaa ja koskettavaa, hän kuvaili tunnelmia.

Niinistö sanoo MTV Uutisille, että aikoo jatkossakin olla tukemassa Hurstia tärkeässä työssä. Hurstin suku on tullut hänelle vuosien saatossa tutuksi – jo viiden sukupolven mitalta. 

– Minulla on tänään tuon pienen Saara-tytön jälkeen kosketus neljään Hurstin sukupolven edustajaan.

– Ollaan tultu kovin tutuiksi, ja yritän olla omalta kohdaltani olla heitä tukemassa ja vähän auttamassakin.

Joulun tärkein sanoma on rauha

Presidentti Niinistö piti joulujuhlassa lyhyen puheen. Jouluntoivotusten lomassa hän totesi, että elämme vaikeita aikoja – niin meillä kuin maailmallakin. 

Ja etenkin juuri siksi Niinistön mukaan joulun tärkein sanoma on rauha.

– Toivottavasti Euroopassa asiat asettuvat, presidentti toivoo viitaten Ukrainassa käynnissä olevaan sotaan. 

– Sittenhän meillä on aika ongelmallinen tilanne ihan kotikutoisestikin. Talous tuntuu vähän sakkaavan ja siinä suhteessa tietysti tämä henki, jossa korostuu vastuu toinen toisestaan – sitä tarvitaan.

Näin presidentti viettää joulua

Presidentti Niinistö sanoo MTV Uutisten haastattelussa, että Hurstin joulujuhlan jälkeen hänen joulunsa näyttää hyvin tavanomaiselta. 

– Tästä varmaan suunnistetaan joulusaunaan ja joulupöytään. Sitten jäädään odottelemaan pukin kolkutusta.

Lue myös nämä jouluiset artikkelit: 

Lue myös:

    Uusimmat