Mainos

Poliisi iski Äänekosken pontikkatehtaisiin

Vanhan ajan ratsia tuotti tulosta viikonvaihteessa Äänekoskella. Poliisi takavarikoi seitsemän erillistä pontikkatehdasta kaupungin keskustan omakotitaloista ja kerrostaloasunnoista. Kymmenen paikkakuntalaista pidätettiin kuulusteluja varten. Kaikki olivat virkavallalle tuttuja jo ennestään.

Ylikonstaapeli Kari Laitinen luonnehti iskua melko isoksi operaatioksi. Äänekoskella ilmestyvän Sisä-Suomen lehden mukaan poliisi oli seurannut tilannetta viime keväästä, kun seudulla liikkui huhuja, että Äänekoski olisi kyllästetty pontikalla.
-Kun aika oli kypsä, tehtiin pitkästä aikaa oikein tämmöinen vanhan ajan ratsia. Tulos ylitti odotukset, Laitinen toteaa lehdessä.

Ratsian yhteydessä hävitettiin sata litraa rankkia ja runsaat 20 litraa valmista 50-60-prosenttista pontikkaa. Valmistus on poliisin arvion mukaan ollut ammattimaista ja laitteet alan huipputeknologiaa.

Sisä-Suomen lehden mukaan laittoman viinan runsas tarjonta tuntui myös Äänekosken Alkon viime vuoden myynnissä. Sen arvioidaan jääneen viitisen prosenttia valtakunnallisesta kehityksestä. Alkuvuodesta paljastui melko mittava pirtun salakuljetus, jossa jäi kiinni myös Äänekosken seutukuntalaisia. Tuonnin tyrehdyttyä suosittiin suomalaista.

Poliisin mukaan väkijuoma ei ole kelvannut ainoastaan laitapuolen kulkijoille.
-Pontikka on myös monen näyttävän baarikaapin varuste, jota on jännä tarjota erikoisen hyville kavereille, ylikonstaapeli Kari Laitinen päättelee.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.