Mainos

Poliisi huijasi vakuutusyhtiötä - sepitti hirvikolarin järjestelmään

Haapajärvinen ylikonstaapeli sai tänään Ylivieskan käräjäoikeudessa syytteet törkeästä väärennyksestä, virka-aseman väärinkäytöstä ja petoksesta.

Poliisimies kirjautui kesäkuussa 2008 työpaikallaan Haapajärven poliisilaitoksessa poliisin tietojärjestelmään ja peukaloi onnettomuustutkintaa. Ylikonstaapeli sepitti syyttäjän mukaan hirvikolarin, jossa hänen poikansa ajama, poliisimiehen omistama auto olisi törmännyt Pyhäjärvellä hirveen ja vaurioitunut pahoin.

Tämän lisäksi hän kirjasi, että onnettomuuspaikalla olisi käynyt poliisipartio ja että riistanhoitoyhdistyksen hirvimiehet olisivat tuloksetta jäljittäneet ilmeisesti vahingoittunutta hirveä. Todellisuudessa ajoneuvo oli vaurioitunut normaalin tieltä suistumisen yhteydessä.

Vakuutusehtojen mukaan osakaskovakuutuksesta korvataan hirvieläinonnettomuudesta aiheutunut vahinko mutta ei normaalia tieltä suistumista. Syyttäjän mukaan ylikonstaapeli on syyllistynyt petokseen hankkiakseen itselleen oikeudetonta taloudellista hyötyä ja erehdyttänyt vakuutusyhtiötä maksamaan pankkitililleen 4 450 euroa.

Syyttäjä vaatii ylikonstaapelia viralta pantavaksi ja tuomittavaksi vähintään kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Asiasta annetaan kansliapäätös myöhemmin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.