Poliisi epäilee: Susi tapettiin Juuassa ajamalla sen yli moottorikelkalla

Kolme paikkakuntalaista on ollut esitutkinnan aikana pidätettynä tai vangittuna.

Poliisi epäilee, että susi tapettiin Pohjois-Karjalan Juuassa ajamalla sen yli moottorikelkalla. Suden tappamisen epäillään tapahtuneen helmikuussa 2022.

Poliisi on aloittanut asiassa törkeän metsästysrikoksen esitutkinnan. Esitutkinnan aikana kolme paikkakuntalaista ihmistä on ollut pidätettynä tai vangittuna. Rikoskomisario Tomi Lautanen ei kommentoinut STT:lle heidän sukupuoliaan tai ikiään.

Poliisi kertoo käynnistäneensä esitutkinnan omien toimenpiteidensä perusteella. Lautanen ei tarkemmin kommentoinut sitä, miten epäilty rikos tuli poliisin tietoon.

Törkeään metsästysrikokseen syyllistyy poliisin mukaan silloin, jos metsästysrikoksessa tapetaan ahma, ilves, karhu, metsäpeura, saukko tai susi tai vahingoitetaan sitä.

Jos rikos on kokonaisuutena arvostellen törkeä, tekijä voidaan tuomita vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi.

Samalla törkeästä metsästysrikoksesta tuomittava on määrättävä metsästyskieltoon vähintään kolmeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi.

Jos riistaeläin on metsästetty vastoin metsästyslain säännöksiä, tuomitaan eläin tai sen arvo valtiolle menetetyksi.

Aikuisen suden ohjeellinen arvo on 6 100–9 100 euroa ja nuoren suden 4 500 euroa. Lisäksi tekovälineenä moottorikelkka tai sen arvo tuomitaan valtiolle menetetyksi.

Lue myös:

    Uusimmat